De Foodwaste Challenge, ook in tijden van crisis

In deze sessie gaan experts in gesprek over de Food Waste Challenge; wat de challenge inhoudt, waarom ondernemers mee doen en wat het oplevert. Daarbij delen een aantal horecaondernemers hun ervaringen met de Food Waste Challenge en kun je al je vragen over de challenge stellen.


Duurzaamheid in tijden van crisis? Is het voor ondernemers een verstandige “business” keuze om in te zetten op het tegengaan van voedselverspilling? Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank organiseren ook dit jaar de Food Waste Challenge. Juist in deze tijd is het essentieel om de door Covid-19 zwaar getroffen sector te helpen met een beter rendement en nieuw perspectief. Hoeveel is er dit jaar bespaard en wie wordt de winnaar van 2020?

De deelnemers aan de Food Waste Challenge 2019 hebben aangetoond dat significante besparingen haalbaar zijn. Dit leverde hen voordeel op in kilo’s, Co2 uitstoot én in euro’s. Door vermindering van voedselverspilling, en dus een meer optimale verwaarding van grondstoffen, kan een beter rendement gerealiseerd worden en wordt bijgedragen aan de doelstelling om voedselverspilling te halveren in 203o!


Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht