Aantal restaurants Schiermonnikoog opent 16 maart de deuren

Een groep hotels op Schiermonnikoog opent 16 maart de eetgelegenheden, ook al zou dat in strijd zijn met de coronamaatregelen op dat moment. De hotels verzetten zich hiermee tegen het "totale gebrek aan perspectief dat de overheid geeft aan de horeca". De datum is symbolisch gekozen, omdat het dan een jaar geleden is dat Nederland voor het eerst op slot ging.


Een groep hotels op Schiermonnikoog opent 16 maart de eetgelegenheden, ook al zou dat in strijd zijn met de coronamaatregelen op dat moment. De hotels verzetten zich hiermee tegen het “totale gebrek aan perspectief dat de overheid geeft aan de horeca”. De datum is symbolisch gekozen, omdat het dan een jaar geleden is dat Nederland voor het eerst op slot ging.

De eigenaren van Hotel Graaf Bernstorff en Hotel Café Restaurant Duinzicht zijn de initiatiefnemers van het plan om de restaurants en terrassen te openen, met inachtneming van de 1,5 metermaatregel en het maximum van 30 mensen in binnenruimtes. “De onvrede en frustratie bouwt zich op”, zegt Remko de Bruijne van Hotel Graaf Bernstorff. “We hebben ons heel lang aan de maatregelen gehouden, maar de balans van de maatregelen is inmiddels zoek en de overheid geeft nul perspectief. We willen een punt maken en hopen dat dit kleine veenbrandje op Schiermonnikoog uitbreidt naar het vasteland, en dat andere horecazaken volgen.”

Gilles Harthoorn van Hotel Café Restaurant Duinzicht voegt toe: “Het is niet meer vol te houden, er moet iets gebeuren, de spaarpot is leeg. Daarbij mis ik begrip voor de horeca, zowel vanuit Den Haag als de gemeente hier op het eiland. Het contact met de burgemeester is behoorlijk verslechterd, er is geen overleg over mogelijkheden.”

De hoteleigenaren zullen de coronamaatregelen opvolgen zoals die vorig jaar golden tussen de lockdowns in, dus 1,5 meter afstand houden en maximaal 30 mensen binnen. “De horeca heeft weinig invloed op het aantal besmettingen, blijkt uit onderzoek”, vertelt De Bruijne. “Daarom kunnen we veilig open en ik roep andere ondernemers op om hetzelfde te doen.”


Deel dit bericht
Bekijk meer Nog geen versoepelingen voor cultuur- en evenementensector
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!