Wastewatchers B.V.


Op het moment van schrijven is het 29 juli 2019 – Earth Overshoot Day. De dag waarop we, als mensheid, collectief meer van de planeet verbruikt hebben dan ze in één jaar kan vernieuwen. Een belangrijke dag voor Wastewatchers, omdat deze dag een belangrijke motivatie is voor de dingen die wij doen. Want … Deze dag valt namelijk elk jaar eerder en eerder. En dat stoort ons. Vooral als je weet dat één van belangrijkste en waardevolste aspecten die de natuur en onze planeet ons kan geven in hoge mate onnodig verspild wordt. Namelijk: voeding. Onbegrijpelijk, want iedereen is tegen voedselverspilling. En toch vindt het op grote schaal plaats. Met enorme economisch- en ecologische gevolgen van dien.

Voor ondernemers staat voedselverspilling gelijk aan geldverspilling. Het voeden van de groene kliko’s kost de food & hospitality sector jaarlijks circa €1 miljard. Zondegeld, als je het ons vraagt. Onze planeet is ook niet gebaat bij voedselverspilling. Het produceren van voeding vergt veel energie, welke uitgedrukt kan worden in een waarde kg CO2. Om een idee te geven hoe groot de impact van voedselverspilling is; als het een land zou zijn, zou dit achter de VS en voor India het derde vervuilendste land ter wereld zijn (bron: FAO).

Het is onze missie om deze onbegrijpelijke materie wél te begrijpen. Het is onze missie om een hiervoor een stokje te steken. Daarom zet Wastewatchers zich in om zowel de economische als ecologische impact van voedselverspilling te verminderen. Om deze missie kracht bij te zetten delen wij – traditiegetrouw op Earth Overshoot Day – onze impact in zowel euro’s als kg CO2 van het afgelopen jaar.

Wastewatchers resultaten 2019

  • 16.243 kg CO2 gereduceerd
  • € 178.677,- food waste bespaard

Deze kg CO2 reductie staat gelijk aan:

  • Het produceren van 32.486 kg groenten.
  • Het opwekken van 34.936 kWh duurzame stroom.
  • 259.209 uur een vriezer laten draaien op normale stroom.

Het moge duidelijk zijn dat het de doelstelling van Wastewatchers is om op de korte en lange termijn onze impact te vergroten. Dit betekent namelijk ook dat het probleem voedselverspilling kleiner wordt.

Wastewatchers’ visie is dat er in de wereld van morgen simpelweg geen ruimte meer is voor voedselverspilling.

Contactinformatie
contact@wastewatchers.eu
https://wastewatchers.eu/


Neem contact op met Wastewatchers B.V.

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!