Vishandel Klooster BV


Welkom bij Vishandel Klooster BV, specialist in het roken, fileren en verwerken van paling, makreel, zalm, haring en forel. Een familiebedrijf met een lange traditie aan vakmanschap. Al sinds 1922 bestaat er wat ons betreft maar één kwaliteit: traditioneel gerookt op open vuur. Wij zijn lid van de NeVePaling en officieel in het bezit van een licentie voor het voeren van het Duurzaam Paling Fonds logo.

Natuurlijk is er na de oprichting veel veranderd. Op het gebied van professionalisering en schaalvergroting zijn grote stappen gezet. Zo zijn we uit de binnenstad van Enkhuizen vertrokken naar een pand direct aan het IJsselmeer (Krabbersplaat) en zijn wij IFS gecertificeerd.

Het besef dat de natuurlijke voorraad aan paling belangrijk is, heeft al jaren onze aandacht. Vandaar ook dat wij ons richten op het traject duurzaam ondernemen. In 2001 is Vishandel Klooster een samenwerking aangegaan met de kwekerijen van Nijvis BV, 3 grootschalige en intensieve palingkwekerijen die gebruik maken van de modernste aquacultuur technologieën. Al onze palingproducten worden voorzien van het DuurzaamPalingFonds logo. Met de opbrengst hiervan wordt onder andere de uitzet van glasaal, de uitzet van schieraal en de wetenschappelijke onderbouwing gefinancierd. Paling is namelijk een trekvis en komt moeilijk voorbij barrières als dammen, dijken, pompen, gemalen, sluizen en waterkrachtcentrales. Voor meer informatie kijk op www.nevepaling.org of www.dupan.nl

Het voordeel voor u: het gehele traject van glasaaltje tot palingfilet wordt planmatig beheersd waardoor wij u continu kunnen voorzien van een hoogwaardig product.

Duurzaamheidstraject: door een efficiënt opkweeksysteem, een goede samenwerking met de overheid, een goede samenwerking met de Stichting DUPAN en de Sustainable Eel Group en de Vereniging Kust en Zee proberen wij grote stappen te zetten in verdere verduurzaming. Met onze werkwijze lopen wij ver vooruit op plannen en regelgeving van de EU 1100/2007.

Verder werken wij als eerste in de wereld met een speciale diervriendelijke verwerkingsmethode ontwikkelt door Imares Life Stock Research, Seaside, de Overheid en Klooster BV. Lees onder duurzaam voor meer informatie.

Contactinformatie
info@vishandelklooster.nl
https://vishandelklooster.com


Neem contact op met Vishandel Klooster BV

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!