Verbunt Wijnkopers


Joseph Antonius Verbunt was als wijnimporteur in 1844 grondlegger van Verbunt Wijnkopers. Hij kwam vanuit Bergeijk naar Tilburg om een zaak in wijn, gedistilleerd en tabak te starten. De daaropvolgende generaties Verbunt deden succesvol zaken als wijnimporteur en in gedistilleerde dranken. Frans C. H. Verbunt vertegenwoordigt vanaf 1991 de 5e generatie Verbunt. Hij verkocht zijn aandelen op 8 juli 2010 aan een ander familiebedrijf: Salentein Holding van Mijndert Pon.

Salentein is als bedrijf internationaal actief in verschillende sectoren: landbouw, veeteelt, productie en distributie van wijn. Het grootste deel van de Salentein producten wordt in meer dan 40 landen gedistribueerd. Gezien de historie van het bedrijf is het dan ook niet vreemd dat Salentein met name in Argentinië (waar het bedrijf gevestigd is) en Nederland sterk groeit. Salentein beschouwt Nederland als haar tweede thuismarkt naast Argentinië.

Verlinden Drink and Discover
Gérard Verlinden richtte in 1885 Wijn Verlinden op. Als zoon van de dorpsdokter in Vlijmen, kwam hij in ’s-Hertogenbosch in een pand Aan de Boerenmouw terecht dat zijn vader voor hem huurde. Vanuit dat pand verkocht Gérard vooral Duitse en Franse wijnen aan artsen, notarissen, advocaten en pastoors. De daaropvolgende generaties Verlinden bleven succesvol in de verkoop van wijn. Met de groei gingen ook verhuizingen en uitbreidingen van het assortiment gepaard. Na de eeuwwisseling besloot Jan Hein (3de generatie Verlinden) om met Wijn Verlinden een prachtig modern pand aan de A59 bij Nieuwkuijk te betrekken en kwam de organisatie in handen van zijn zoon Floris, de 4e generatie Verlinden.

De wereld verandert. De wijnmarkt verandert. Het is daarom niet meer dan logisch dat Verbunt en Verlinden haar handen ineen heeft geslagen om als één organisatie verder te gaan per 1 september 2018.

Verbunt Verlinden wijn
Verbunt Verlinden heeft een breed assortiment wijnen en werkt met verschillende wijnhuizen rondom de gehele wereld. De belangrijkste internationale wijnmerken hebben een prachtige webshop waar informatie over de merken te vinden is.

De belangrijkste merken zijn:

  • Bodegas Salentein uit Argentinië
  • Graham’s Port uit Portugal
  • Bodegas Ramon Bilbao uit Spanje
  • Viña Errazuriz uit Chili
  • Laurent Miquel uit Frankrijk
  • Farina uit Italië
  • Kendall Jackson uit de VS (Californië)
  • Champagne Bollinger uit Frankrijk

Verbunt Verlinden werkt onafhankelijk op de Nederlandse markt. Het heeft de ambitie zich verder te ontwikkelen als een professionele, moderne en merkgerichte organisatie met een marketinggerichte strategie. Er wordt gewerkt met moderne, digitale communicatie, logistiek en automatisering. Zodoende houdt Verbunt Verlinden rekening met razendsnelle ontwikkelingen in de maatschappij.

Contactinformatie
info@verbuntverlinden.nl
https://www.verbuntverlinden.nl/


Neem contact op met Verbunt Wijnkopers

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!