Uitgeversgroep


‘De Uitgeversgroep’ (voluit: Educatieve Uitgeversgroep BV) is in 1991 onder de naam ‘De Toerist’ opgericht door Jeroen van Esch, nog steeds docent in ‘hart en nieren’. Wat begon met een marketingboek, groeide uit tot een compleet aanbod voor diverse opleidingen op VMBO-, MBO- en HBO-niveau. In al die jaren is het concept ongewijzigd gebleven: Het vóór en dóór docenten ontwikkelen en aanbieden van betaalbare, gestructureerde, praktijkgerichte en examengerichte studiematerialen. Ook het karakter van de uitgeverij is nog altijd: een persoonlijk, kleinschalig, servicegericht, professioneel en klantvriendelijk bedrijf met veel kennis en praktijkervaring. Het ‘gezamenlijk ontwikkelen’ komt tot uiting in ons denken en werken. De Uitgeversgroep werkt samen met zo’n 200 auteurs die werkzaam zijn als docent. Het materiaal wordt daarnaast gecontroleerd en ondersteund door het bedrijfsleven. Hierdoor is het materiaal studentvriendelijk én praktijkgericht. Onze vormgeving volgt als leidraad modulaire E+leerwerkboeken (papier en digitaal). De boeken bevatten een online ondersteuning via Digiplein.

Het studiemateriaal:

 • is geschreven en ontwikkeld door praktisch uitvoerende docenten;
 • is beoordeeld door collega-docenten en bedrijfsleven;
 • verschijnt als E+Boek: een papieren boek dat met een licentiecode toegang geeft tot de digitale versie;
 • is voorzien van digitale handleidingen inclusief uitwerkingen, toetsen en instructiehulpmiddelen;
 • sluit inhoudelijk aan bij de exameneisen;
 • wordt inhoudelijk ondersteund door zeer veel verwerkings- en praktijkopdrachten;
 • is zowel qua inhoud als opdrachten branchespecifiek ingekleurd;
 • sluit zowel qua inhoud, taalgebruik als opdrachten aan bij het kennis- en ervaringsniveau van de studenten;
 • straalt vakkenintegratie uit;
 • wordt digitaal ondersteund;
 • maakt een doorlopende leerlijn (van VMBO tot en met HBO) mogelijk.

We zijn een uitgeverij ‘vóór en dóór docenten’! De docent is de inspirator en regisseur van het onderwijs.

Educatieve uitgeverij voor het vmbo en mbo

De Uitgeversgroep is een educatieve uitgeverij met beroepsgericht lesmateriaal voor het vmbo en mbo. Al 30 jaar is het belangrijkste uitgangspunt: 'vóór en dóór docenten'. Die visie wordt dan ook bepaald uit ervaringen, gesprekken met docenten en datgene wat voor scholen werkt. Al het lesmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met ruim 200 docent-auteurs. De Uitgeversgroep is een servicegerichte organisatie die scholen en docenten graag helpt in het klaarstomen van jongeren voor hun toekomst.

Contactinformatie

Het Sterrenbeeld 13
5215 MK 's-Hertogenbosch
Nederland

+31736130309
info@uitgeversgroep.nl
https://www.uitgeversgroep.nl/


Neem contact op met Uitgeversgroep

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!