Onze stro rietjes worden gemaakt van graanstengels. Hoe kunnen ze dan glutenvrij zijn? Gluten zitten in de zaden van granen zoals tarwe en rogge. Omdat we alleen de stengel van de plant gebruiken zonder zaden, bevatten onze rietjes geen gluten en zijn ze veilig om te gebruiken. Tijdens een onderzoek met 4 testen in het lab is ook gebleken dat we met recht ‘glutenvrij’ kunnen claimen. Onze rietjes komen onder 5 ppm, dat is vér onder de norm van 20 ppm.
In tegenstelling tot papieren rietjes, blijven onze duurzame stro-rietjes wel stevig in drank. In de natuur overleven onze rietjes wind en regen… Een cocktail, limonade of frisdranken overleven ze dus ook!
Onze milieuvriendelijke stro-rietjes groeien volledig in de natuur. De gouden gloed waardoor ze glanzen, is dus ook volledig natuurlijk en geen coating. Na de oogst worden onze rietjes gesneden, grondig gesteriliseerd en gedroogd voordat ze worden ingepakt.
Wat gebeurt er als de rietjes in het milieu terecht komen? Onze rietjes zijn zo milieuvriendelijk dat ze dan als voedingsstoffen dienen voor de aarde. Ze zijn 100% natuurlijk en kunnen na gebruik bij compost, GFT of gewoon in de tuin.
Door het stro op te kopen van boeren en deze te gebruiken als rietje, steunen we deze boeren financieel. Ook zijn onze productiepartners voorzien van een BSCI certificaat. Dit houdt in dat de lonen en werkomstandigheden moeten voldoen aan internationale standaarden.
hello@strawbystraw.com
https://nl.strawbystraw.com/
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!