Stichting Nobless


No More Food Waste

Stichting Nobless is ontstaan vanuit de horeca, voor de horeca. Met dezelfde no-nonsense mentaliteit. In samenwerking met lokale partners uit horeca, overheid en een lokaal afval verwerkingsbedrijf, rollen we een rendabele en structurele oplossing uit voor het organisch afval van de Rotterdamse horeca. Nobless ontwikkelt een zero-waste programma waarmee we restaurants op maat helpen om hun afval te reduceren. We binden tevens partijen aan ons die organische resten tegen een concurrerend tarief hoogwaardig kunnen verwerken.

Visie

Nobless ziet dat de maatschappij is vastgeraakt in een onnatuurlijk patroon. We handelen zonder uit te gaan van de principes van de natuur. Wat ertoe leidt dat we nemen, gebruiken en weggooien. Dit put onszelf en de aarde uit. Dit patroon moet doorbroken worden en vervangen voor een “nieuw” patroon: de natuurlijke kringloop. Hiervoor is potentie en bereidheid, en is enkel het juiste inzicht en de juiste prikkel nodig om een patroon te doorbreken.

Missie

Nobless wil bijdragen aan de transitie naar een circulaire samenleving door mensen en organisaties te laten ontdekken wat hun bijdrage is aan de doorlopen kringloop. Zij wil het aan het denken zetten over hun dagelijkse keuzes en gedragingen en de impact die dit heeft op henzelf en de aarde. We tonen tevens haalbare alternatieven voor dit gedrag, bieden hiervoor praktische handvatten en brengen zo gedragsverandering teweeg.

Ambitie

In het huidige vierjaren beleid hebben we de ambitie om in samenwerking met de Rotterdamse horeca sector verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen voedselverspilling. Nobless werkt aan een structurele en rendabele oplossing voor hoogwaardig hergebruik van de voedselverspilling die er al is. De bewustwording, de beweging en het netwerk die hieruit ontstaan, kunnen we daarna gebruiken als vliegwiel om voedselverspilling steeds dichter bij de bron aan te pakken en ons dus te focussen op hergebruik en preventie van voedselverspilling.

Contactinformatie
ivana@nobless.nl
https://www.nobless.nl/index


Neem contact op met Stichting Nobless

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!