Steengoedbrood


Geniet u ook zo van die oorspronkelijke smaak van natuurdesembrood? Dan is ons Steengoedbrood iets voor u. Met dit desembrood grijpen de bakkers van ‘t Kraayennest terug op de klassieke manier van brood bakken. Het resultaat is een fris geurig brood met een knapperige korst en een stevige open structuur. Wie Steengoedbrood proeft, maakt kennis met de authentieke smaak van brood. Eerst ruikt u de bijna kruidige geur. Dan bijt u in de krokante, knapperige korst en voelt u de veerkrachtige, open structuur. U proeft de volle smaak van echt brood. Zo moet brood vanouds bedoeld zijn.

Steengoedbrood is desembrood. Gebakken van desem dat op natuurlijke wijze langzaam rijst en alle tijd krijgt om op smaak te komen, met als grondstoffen een melange van de beste granen. De gerezen broden worden gebakken in de steenoven met stenen vloer en gemetselde vuurring. Smaak, geur, structuur en korst worden nu definitief gevormd. In vroeger tijden werkten bakkers alleen met eigen natuurdesem. Een natuurdesem of zuurdesem is een deeg van tarwebloem en water. Om dit deeg te laten rijzen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke in de lucht aanwezige gistbacteriën. Voordat het brood in de oven gaat wordt een klein deel van de natuurdesem apart gehouden. Dit vormt de basis voor het desem van de volgende dag. Wij bakken uw desembrood net als vroeger op een vuurvaste natuurstenen vloer.

Anders dan modern brood maakt natuurdesembrood alleen gebruik van natuurlijke gisting. Dat betekent dat het deeg van een natuurdesembrood meer tijd nodig heeft – en krijgt – om te rijzen. Een rijstijd van zestien uur is geen uitzondering. Omdat het deeg alle tijd krijgt zich op natuurlijke wijze te ontwikkelen, heeft Steengoedbrood een veerkrachtige en stevige structuur.

Kenmerken van ons desembrood zijn:

  • malse en volle smaak,
  • frisse aromatische geur,
  • krokante korst,
  • meer calcium, ijzer en vitaminen,
  • gezond,
  • puur natuur,
  • geen lactose, koemelkeiwit of dierlijke vetten,
  • langer houdbaar.

Contactinformatie

https://www.kraayennest.nl/


Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!