Statiegeld Nederland


Op de Nederlandse markt worden jaarlijks meer dan 600 miljoen grote plastic flessen, 900 miljoen kleine plastic flessen en ruim 2,5 miljard blikjes op de markt gebracht. Wij, Statiegeld Nederland, zijn de uitvoeringsorganisatie van statiegeld op plastic flessen en blik. Wij streven naar meer gerecycled materiaal en minder afval in de natuur. Ons doel is om 90% van deze statiegeldplichtige producten weer in te nemen en daarmee een bijdrage te leveren aan een schoner Nederland. Samen kunnen we die doelstelling halen!

In Nederland zit er statiegeld op plastic flessen (groot/klein) van frisdrank en water. Producenten van 100% sap kunnen vrijwillig deelnemen aan het statiegeldsysteem. Zo kunnen nog meer statiegeld producten worden ingezameld en gerecycled. Vanaf 1 april 2023 is er een landelijk dekkend en consumentvriendelijk statiegeldsysteem operationeel voor alle metalen drankverpakkingen met een inhoud van 3 liter of minder.

Meer lees je op de website van Statiegeld Nederland.

Contactinformatie
info@statiegeldnederland.nl
https://www.statiegeldnederland.nl/


Neem contact op met Statiegeld Nederland

Berichten van Statiegeld Nederland
Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!