Smilde Natura B.V.


Sinds 1863

Royal Smilde Natura is onderdeel van Royal Smilde, een echt familiebedrijf, het oudste in Heerenveen. We hebben een rijke historie en de werkwijze van halen en brengen gaat ook al meer dan honderd jaar terug, maar dan in een iets andere vorm. In 1863 startte Arend Smilde aan de Herenwal in Heerenveen een slagerij. In die tijd kochten mensen een pond rauw vet bij de slager en smolten die thuis in een pan uit, om er vlees in te braden of aardappelen in te bakken. In de zomer was de kans op bederf bij dit rauwe vet aanwezig en daarom besloot het familiebedrijf het smelten zelf uit te voeren. Dit gesmolten rundvet werd in bussen verpakt onder de merknaam Natura en hiermee was het ‘concept’ geboren.

Ontzorgen

Smilde kocht rauw vet van andere slagers en specialiseerde zich in het smelten en verpakken. Het Natura rundvet werd dan weer terug geleverd aan de slagers die dit als gemaksproduct verkochten aan hun klanten. Natura won in deze tijd talloze prijzen en is in 1902 door Smilde als merk gedeponeerd. Nu zijn we ruim een eeuw verder en er is een boel veranderd. Zo heeft het rundvet plaatsgemaakt voor plantaardige oliën en is de slager vervangen door cafetaria’s en andere zaken waar gefrituurd wordt. Maar het principe van het ontzorgen van de klant zijn we nooit verleerd.

Gesmeerde samenwerking

Natura is een totaalconcept voor frituren. Naast een assortiment frituuroliën van topklasse bieden we een unieke haal- en brengservice. Je plaatst je order, Natura komt langs en regelt alles. We zijn niet zomaar een frituurolieleverancier. Samen met en voor onze gebruikers en partners werken we aan betere producten, verpakkingen, service, afvalbeheersing en recycling. Dit doen we voor een gezonde zaak en een beter milieu.

Gemakkelijk, gezond en groen frituren.

Het klinkt ideaal en Natura maakt dit mogelijk. Met onze grootverpakkingen wordt je afvalstroom bijvoorbeeld kleiner. Ook geven wij jou de garantie dat je gebruikte frituurolie wordt verwerkt tot duurzame biobrandstof. Energie uit restproducten in plaats van uit gewassen die ook voor de productie van voeding kunnen dienen.


Neem contact op met Smilde Natura B.V.

Berichten van Smilde Natura B.V.Nog geen berichten gepost door Smilde Natura B.V.

Ervaringen van anderen 0 ervaringen

Laat als eerste je ervaring achter!

Deel je ervaring over deze leverancier

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht