Septem Microbrewery


Microbrouwerij Septem heeft zijn thuisbasis op het eiland Evia, 300 km ten oosten van Athene. De oprichters zijn de chemicus en oenoloog Sofoklis Panagiotou en zijn broer, econoom Georgios Panagiotou . De eerste fusten vers en ongepasteuriseerd bier rolden in juni 2009 de brouwerij uit. Het Latijnse woord ‘Septem’ betekent zeven, het nummer van de schepping. Het inspireerde ons to het creëren van verschillende bieren, elk vernoemd naar een dag van de week. Onze missie is hoge kwaliteit verse bieren te brouwen door de rijkdom van aroma’s en smaken in hoppen en mouten te onderzoeken en te benutten.

Onze filosofie

Oenoloog Sofoklis Panagiotou is de man achter de ontwikkeling en de productie van de bieren. Een oenoloog wijdt zijn leven aan de zoektocht naar de mooist haalbare wijnen door de perfecte balans van het druivenras, microclimaat, en de oogst na te streven. Met deze ‘oenologische’ filosofie werken wij met de beste kwaliteit hoppen en mouten voor het verkrijgen van de bijzondere aroma’s en smaken die zo kenmerkend zijn voor de Septem bieren.

Voor ons zijn de hoppen de ‘druif’ van het bier, we gebruiken de hele bloem van de allerbeste hop-rassen van over de hele wereld.
We brouwen alleen maar vers, ongepasteuriseerd bier, we willen de aroma’s en smaken van het bier niet doodslaan door het bier te verhitten. Het beste bier drink je vers en ongepasteuriseerd, iedereen kan zo van alle aroma’s en smaken van hopen mout genieten. Rode wijn en kazen moeten rijpen, maar bier niet…
Wij geloven dat bier veel meer is dan slechts een verfrissend drankje, een goed gebrouwen bier geeft net zoveel gastronomisch genot als een goede wijn, malt whiskey, of koffie.

Onze visie

Wij willen een Griekse microbrouwerij zijn waarvan de bieren een ijkpunt zijn voor hoog-kwaliteit bier, synoniem met gastronomisch genot.

Onze doelen

  • We willen leidend zijn bij ontwikkeling en innovatie.
  • We willen onze klanten verse bieren met een unieke verscheidenheid van smaken en aroma’s aanbieden.
  • We willen bijdragen aan de economische ontwikkeling van onze regio, doen aan afvalscheiding, en respecteren het milieu.

Contactinformatie
info@septem.gr
http://septem.gr/?lang=nl


Neem contact op met Septem Microbrewery

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!