Puritea B.V.


Niet zomaar een importeur van thee

Puritea is een Nederlandse importeur van exclusieve soorten kwaliteitsthee uit Sri Lanka. Puritea is opgericht door Asoka Groen. Geboren in Colombo, Sri Lanka, werd Asoka op jonge leeftijd geadopteerd door zijn Nederlandse ouders. Dat wil niet zeggen dat Asoka zijn roots met Sri Lanka verloor. Integendeel, Asoka’s vader was de voorzitter van een adoptie-organisatie en ging daarvoor regelmatig naar Sri Lanka. Voor zijn gezin bracht hij dan de lekkerste thee mee terug, waardoor Asoka voor het eerst de exclusieve losse thee van Sri Lanka leerde kennen.

De kracht van exotische losse thee

Nieuwsgierig naar zijn vaderland, ging Asoka op 14-jarige leeftijd mee naar Sri Lanka. Enthousiast geraakt door de exotische losse thee die zijn vader altijd meebracht, raakte Asoka helemaal gefascineerd: de thee van Sri Lanka was vele malen lekkerder dan de thee die men in Nederland dronk. Later, tijdens zijn tweede bezoek aan het eiland, bezocht Asoka verschillende theeplantages en ontmoette hij handelaren. Zonder dat hij het toen wist, werd de basis voor Puritea gelegd.

Onze thee uit Sri Lanka: Ceylon Tea Bush

Inmiddels is Puritea volwassen geworden en heeft Asoka het Sri Lankaanse bedrijf Ceylon Tea Bush geholpen zich verder te ontwikkelen. Ceylon Tea Bush is een kleine organisatie met een grote passie voor thee. Dankzij onze samenwerking kunnen Nederland en de rest van Europa eindelijk ervaren hoe deze exclusieve losse thee smaakt. Daarbij vindt het productieproces van de Ceylon Tea Bush van A tot Z plaats op Sri Lanka, wat natuurlijk ten goede komt aan de lokale economie. Het resultaat? Eerlijke en lekkere thee, een breed assortiment aan melanges en prachtig ontworpen, milieuvriendelijke verpakkingen.

Ceylonthee: grote diversiteit aan thee

Ceylon – zoals Sri Lanka vroeger heette – is inmiddels een synoniem geworden voor excellente thee. Nadat vele generaties plantagehouders de huidige toeleveranciers van Ceylon Tea Bush zijn voorgegaan in het beplanten en verzorgen van de terrasvormige berghellingen, bouwen ze nog steeds vol trots verder op een rijk erfgoed. Puritea brengt je dichter bij de theestruik door de pure, natuurlijke en uitmuntende losse theesoorten van Ceylon Tea Bush naar Nederland te halen.

Onze losse thee is voor iedereen te bestellen om thuis te beleven. Puritea wordt ook geschonken in de horeca en is beschikbaar bij diverse theespeciaalzaken.

Contactinformatie
info@puritea.nl
https://puritea.nl/


Neem contact op met Puritea B.V.

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!