Pelican Rouge Coffee Roasters


Sinds 1863 branden wij onze eigen Pelican Rouge koffie. Toen in Antwerpen, nu in Dordrecht. Al generaties lang werken we aan het selecteren van de juiste koffiebonen, het beste brandproces en de lekkerste koffieblends. Naast vakmanschap en passie, staat bij Pelican Rouge ook eerlijk geproduceerde koffie hoog in het vaandel. Denk daarbij aan gecertificeerde koffies, waarbij niet alleen de boon maar ook de mens in de gehele keten centraal staat.

Kwaliteit en duurzaamheid: van boon tot kop.

De geschiedenis van Pelican Rouge begint in Antwerpen, halverwege de 19e eeuw, als Joseph van Leckwyck samen met zijn zoons een koffiebranderij start. Zij waren één van de eersten die naast het verhandelen van groene koffiebonen, ook gebrande koffie opnamen in het assortiment. Onder de merknaam ‘Roode Pelikaan’ werd koffie met een consistent brandprofiel en hoge kwaliteit toegankelijk voor iedere koffie liefhebber. In de jaren daarna groeit het merk Roode Pelikaan tot marktleider in België en vergaart een substantieel marktaandeel in Europa. In het belang van internationale herkenbaarheid wordt de merknaam verandert naar Pelican Rouge.

Onze koffiespecialisten in de koffiebranderij in Dordrecht branden de groene bonen volgens een ambachtelijk brandproces. Zo halen we het beste uit onze koffiebonen. Een team van specialisten reizen van Midden Amerika tot het Verre Oosten om de meest verse en kwalitatieve boon in te kopen. We maken daarbij verantwoorde keuzes als het gaat om onze producten en processen, waarbij we een bijdrage leveren aan een betere wereld. Onze koffiemelanges dragen het Fairtrade en BIO, UTZ of Rainforest Alliance keurmerk. Daarnaast participeren we in duurzame initiatieven om bijvoorbeeld de CO2 uitstoot te compenseren.

Contactinformatie
info@nl.selecta.com
https://www.selectavending.nl/koffie-concepten/pelican-rouge/pelican-rouge-horeca/


Neem contact op met Pelican Rouge Coffee Roasters

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!