Oma’s Soep B.V.


De oma van Max

Op kerstavond van 2016 maakte oma Grootje met veel plezier weer haar heerlijke vertrouwde bouillonsoep. Zij vertelde Max dat ze zich soms wat eenzaam voelt en dit graag vaker samen soep wilt maken. Helaas woont haar familie te ver weg en zijn steeds meer vrienden niet zo mobiel. Mede-oprichter Robert zag bij zijn studie geneeskunde ook meer eenzaamheid bij ouderen: “ oudere mensen kwamen eigenlijk steeds vaker voor een gesprekje bij een arts en niet omdat ze ziek waren”. Zo hebben de twee jeugdvrienden een paar dagen later in de kroeg bedacht om ouderen samen te brengen en Oma’s Soep te beginnen.

Gezellige kookdagen

Bij buurthuis de Keyzer in Amsterdam-Oost is de eerste kookdag tot stand gekomen. Vrienden en familie kwamen allemaal helpen, overgebleven groenten werden opgehaald bij lokale groenteboeren en samen met de ouderen werd er heerlijke soep gemaakt. Iedereen was razend enthousiast. Dit was het geheime recept waardoor we nu wekelijks met 120 ouderen gezellig kunnen koken. Met behulp van jonge vrijwilligers worden er kookdagen georganiseerd in 7 buurthuizen door Amsterdam en 4 in Groningen. In Utrecht en Rotterdam worden ondertussen ook de eerste kookdagen georganiseerd. Voor zowel de ouderen als de vrijwilligers is de deelname aan de kookdagen gratis.

Overgebleven groenten

Voor de kookdagen halen we bij 8 verschillende Marqt vestigingen overgebleven groenten op. Zo verspillen we gezamenlijk minder voedsel. Gelukkig leven mensen steeds bewuster, waardoor wij voor kookdagen ook zelf groenten mogen inkopen. Om voedselveiligheid en houdbaarheid te garanderen, maken we voor de grotere soepproductie uitsluitend gebruik van verse groente ingekocht bij groothandels en lokale boeren.

Onze missie

Ons doel is om door heel Nederland jong en oud samen te brengen, met als duurzame bijkomstigheid hierdoor ook minder voedsel te verspillen.

Sociale onderneming

De rechtsvorm sociale onderneming bestaat (nog) niet in Nederland. Vandaar dat Oma’s Soep bestaat uit een stichting en een B.V. De kookdagen worden volledig gefinancierd door de stichting. Deelname aan de kookdagen willen we zowel voor jong als oud gratis houden. Om dit te bekostigen ontvangen we nu nog steun van meerdere fondsen. Wij streven er naar om binnen enkele jaren volledig op eigen benen te kunnen staan. Daarom is er een Oma’s Soep B.V. die soep verkoopt aan horeca, retail, events en catering. Wanneer de B.V. winstgevend wordt, zal deze winst worden gebruikt om Stichting Oma’s Soep te financieren en de sociale impact te vergroten.

Contactinformatie
martijn@omassoep.nl
https://www.omassoep.nl/


Neem contact op met Oma’s Soep B.V.

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!