Zuivelbedrijf Den Eelder B.V.


De lekkerste zuivel direct van onze eigen boerderij

Den Eelder is één van de weinige dagverse zuivelboerderijen in Nederland. Van het zorgen voor onze koeien tot het maken van loeilekkere zuivel, van Melk tot Yoghurt tot Karnemelk, we doen het allemaal zelf!
Elke dag streven we daarbij weer naar het allerbeste; voor mens, dier en milieu. Want alleen zo kunnen we Nederland nog generaties lang blijven verwennen met ouderwets lekkere boerenzuivel.

Geschiedenis

Familiebedrijf den Eelder bestaat al sinds 1983 en vanaf het eerste moment hebben Ernst en Jacomine geprobeerd zo dicht mogelijk bij de (hun) natuur te blijven. Het doel was altijd om een mooi product te maken, boven het maaiveld uit te steken (want daar schijnt de zon) en te bloeien op de plek waar je geplant bent. Dit gedachtegoed wordt nog steeds gehanteerd en samen met de nieuwe generatie willen ze Nederland nog lang blijven verrassen met ouderwets lekkere boerenzuivel.

Pionieren naar de toekomst

Den Eelder producten vind je vandaag de dag in veel supermarkten in Nederland. Maar we herinneren ons nog goed dat we hoogstpersoonlijk met onze producten langs de winkels gingen. Wat klinkt als een mooi verhaal, kwam in werkelijkheid dus neer op jarenlang keihard bikkelen.

Ezeltjesgrond

In 1981 zijn Ernst en Jacomine getrouwd en toen werden ze samen boer en boerin. Door een bedrijfsverplaatsing in 1983 naar de huidige locatie ontstond ook de nieuwe naam: ‘den Eelder’. Dit is afgeleid van de oude naam van de grond waar de boerderij op staat: ‘ezelaars-grond’. De bodem is (vanwege de vele klei) nauwelijks geschikt om wat op te telen, behalve gras. Vandaar dat het alleen passend was voor ezeltjes (‘eeldertjes’ in de volksmond).

Van melk naar meer

Voor den Eelder was het goede gras een uitkomst. Dit is immers het perfecte voer voor gezonde koeien en dus voor lekkere melk. En daar lieten Ernst en Jacomine het niet bij. Vanuit hun passie om een mooi product te maken zijn ze gaan nadenken hoe ze van hun melk andere producten konden gaan maken. In 1990 zijn ze begonnen met het bouwen van een kleine zuivelbereidingsruimte op de boerderij. Daar zijn ze zelf begonnen met het maken van karnemelk en yoghurt; later ook vla, toetjes en roomboter.

Contactinformatie
info@deneelder.nl
https://deneelder.nl/


Neem contact op met Zuivelbedrijf Den Eelder B.V.

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!