Max’s Organic Mints


Maximaal goed

Max’s Mints wil graag maximaal goed zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, doen wij hard ons best om ieder stukje van het productieproces te begrijpen én te verbeteren! Meer over hoe we dat doen, lees je hieronder!

PRODUCT

De makers van Max’s Mints, Max’ vader en zus Floor, vinden meer belangrijk dan alleen een keurmerk. Daarom zijn Max’s Mints, naast biologisch, ook gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Ook vind je in Max’s Mints geen gekke ingrediënten zoals kunstmatige suikers, stabilisatoren of gelatine. Tenslotte zijn de mints vegan, en allergenen vrij.

VERPAKKING

Max’s Mints worden verpakt in een blikje, en dat is met een goede reden. Blik is namelijk een van de weinige materialen die oneindig recyclebaar is, zonder verlies van kwaliteit. Op dit moment wordt ongeveer 93% van het blik in Nederland door grote magneten gescheiden van de rest van ons afval, en vervolgens gerecycled. Daarnaast is het papiertje in een Max’s Mints blikje gemaakt van FSC gecertificeerd papier, de Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd.

VERPAKKINGSPROCES

Wanneer de mints en de blikjes klaar zijn, gaan ze naar een sociale werkplaats om ingepakt te worden. In de sociale werkplaats krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om weer aan de slag te gaan en een nuttige bijdrage aan de maatschappij te leveren!

KEURMERKEN

Onze mints hebben allemaal het Europees biologisch keurmerk. Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn geproduceerd. Vanwege de hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid is het een topkeurmerk. Naast dit keurmerk hebben wij in 2018 de prijs voor het beste nieuwe product op de Biofach in ontvangst mogen nemen. Een kroon op al het harde werk!

WAS DAT ALLES?

Met alleen een goed product, goede verpakking- en verpakkingsproces zijn we er nog niet, het kan namelijk altijd beter! Daarom onderzoeken we bijvoorbeeld of we papier kunnen gebruiken dat is gewonnen van gras uit de omgeving Amsterdam, en of we door middel van compensatie onze carbon footprint kunnen verlagen. Alles op z’n tijd 🙂

Contactinformatie
floor@maxsmints.com
https://www.maxsmints.com/


Neem contact op met Max’s Organic Mints

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!