LA Food B.V.


LA Food, de meest gepassioneerde importeur van (Latijns-) Amerikaanse Streetfoodtrends, speciaal voor de restaurant eigenaar die zich wil onderscheiden.

Je kent ongetwijfeld de grootste uitdaging in de horeca: het wordt steeds moeilijker voor een horeca ondernemer om zich te onderscheiden. Als je na jaren hard werken succes hebt met je restaurant, lunchroom of strandtent, kan je concurrent exact dezelfde artikelen halen bij de groothandel. Een schrikbeeld voor velen! En dat is ook niet zo vreemd, want 95% van de assortimenten van de grootste horecagroothandels is exact hetzelfde. Het lijkt wel of iedereen zijn producten bij dezelfde groothandels of van dezelfde grote merken haalt. Hoe kan een horecaondernemer zich in de toekomst nog onderscheiden?  Dat is de reden dat wij unieke Streetfood merken hebben gevonden in Amerika, Mexico, Canada, Engeland en Ierland en die op de Nederlandse en Belgische restaurantmarkt introduceren. Deze unieke en onderscheidende artikelen verkopen wij rechtstreeks, maar liever nog via enkele speciaal geselecteerde horeca groothandels. Groothandels waar wij de mensen kennen en waar een persoonlijke relatie met de restaurant eigenaar centraal staat. Op deze manier kan de restaurant eigenaar zich onderscheiden en nog succesvoller worden.

Wie zijn wij eigenlijk?

LA Food is in 2014 opgericht door Bart (horeca ondernemer) en Arno (een culinaire Amerikaan die zich al decennia verdiept in de Mexicaanse en Amerikaanse streetfoodtrends). Onze goede vriend Jaap zag dat wij nog een goede verkoper misten (en daar had hij overigens helemaal gelijk in), en hij kocht zich zo snel mogelijk in. In de snelle groei die toen volgde, hadden wij het geluk dat wij tegen enkele positieve en betrokken nieuwe collega’s aanliepen, die ons snel wegwijs maakten in hun specialismen. Onmisbaar zijn Rita van de inkoop, planning & logistiek; Tom van de sales support & webshop en Jelmer in de verkoop en communicatie. Vaak worden wij gesteund door enkele bevlogen stagiaires.

Wat is Streetfood?

Al sinds de jaren ’80 zie je de trend dat gewone snacks op een luxe manier in de horeca gepresenteerd worden. Aten we ooit saaie en smakeloze kroketten, plotseling verscheen de kwalitatief geweldige Van Dobben en Kwekkeboom kroket. In elk luxe grand cafe bestelde iedereen plotseling een Van Dobben kroket in plaats van een andere snack. Waarschijnlijk geheel onbewust en onbedoeld, was de komst van deze premium kroket het begin van een enorme Streetfoodtrend, die nu alleen nog maar in sterkte toeneemt. Dagelijks zien we het: voor je ogen vers gesneden frieten en ongelofelijke tosties zijn perfecte voorbeelden van de Nederlandse streetfoodtrends.

De doelen van LA Food

  1. Dat horeca ondernemers in Nederland en België zich succesvol kunnen onderscheiden met onze geïmporteerde en unieke streetfoodmerken;
  2. Dat koks en horeca toppers die met onze producten werken, dagelijks genieten van het gebruiksgemak, de authentieke smaak en de hoge kwaliteit;
  3. Dat de kleinschalige buitenlandse producenten die wij vertegenwoordigen, duurzaam en succesvol doorgroeien en dat ze soms verbaasd zijn wat er allemaal gebeurt met hun merken in Nederland en België😉

Hoe kun jij met ons samenwerken?

Zoals we je al eerder vertelden, zul je ons niet vinden bij de allergrootste Horeca Groothandels van het land. Ter bescherming van jouw succes, werken wij vooral samen met persoonlijke groothandels, waar wij de mensen kennen en waar de restauranteigenaar meer dan een nummer is. Wij noemen deze groothandels: onze Golden Partners. Een lijst van onze Golden Partners vind je hier. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks bij ons bestellen op deze website, maar wij kunnen natuurlijk nooit de service bieden die bij onze Golden Partners zo belangrijk is. Maar wij zijn meer dan een importeur. Graag komen wij bij jou op de zaak om samen met jou te proeven en te koken. Bel 1 van onze verkopers of stuur ons een mailtje voor een vrijblijvende workshop en beleef onze producten! Ik weet zeker dat wij een paar smaakcombinaties hebben, die je nog nooit hebt geproefd!


Neem contact op met LA Food B.V.

Berichten van LA Food B.V.Nog geen berichten gepost door LA Food B.V.

Ervaringen van anderen 0 ervaringen

Laat als eerste je ervaring achter!

Deel je ervaring met deze leverancier

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht