Klein & Kok


Arancini, wat in het Italiaans kleine sinaasappelen betekent, zijn afkomstig uit Sicilië. Naam en uiterlijk terzijde, Arancini zijn niet verwant aan de oranje vrucht; het zijn gefrituurde risotto ballen. ​De oorsprong van de Arancini, enkelvoud Arancino, leidt ons terug naar de 10e eeuw, waar Italiaanse nonna’s voor de hele familie risotto kookten. Wat overbleef werd niet verspild, maar gebruikt voor het restproduct Arancini. Tegenwoordig zijn Arancini ontwikkeld als culinaire snack, en onmisbaar als fingerfood in de moderne Italiaanse keuken.


Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!