InstockMarket


Onze missie

In Nederland wordt jaarlijks zo’n 2,5 miljoen ton eten verspild in de hele voedselketen. Alle landbouwgrond, water, energie en CO2 uitstoot voor de productie hiervan, gaan hiermee verloren. Dit heeft een enorme impact op onze aarde. Tijd voor verandering! In de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties staat een duidelijke target: voedselverspilling halveren in 2030. Om dit te bereiken, zijn er vele oplossingen nodig. Eén daarvan is dat we met InstockMarket.nl chefs in de horeca willen faciliteren om te kunnen kiezen voor producten die anders verspild zouden worden.

Waarom de horeca?

Voedselverspilling tegengaan begint met preventie: voorkomen dat er verspilling is. Maar helaas staat een ‘verspillingsvrije maatschappij’ heel ver van de werkelijkheid. Daarom zijn wij gaan zoeken naar een nieuwe bestemming voor overschotten of imperfecte producten van telers, producenten, tussenhandelaren of supermarkten. Professionele chefs zijn creatief, flexibel en kunnen vaak snel schakelen. Met InstockMarket.nl hebben we een netwerk van Circular Chefs opgebouwd. Deze chefs krijgen dagelijks een notificatie met een overzicht van de producten die er van de verspilling gered moeten worden. Ze kunnen dit online bestellen en de volgende dag wordt het geleverd.

Wie zijn wij?

InstockMarket.nl is een onderdeel van Instock. Dit initiatief werd in 2014 opgericht door Selma, Bart en Freke en sindsdien zetten zij op allerlei manieren voedselverspilling op de kaart. Met hun drie restaurants, catering, productlijn en kookboeken. Instock bestaat inmiddels uit een groot team van enthousiaste mensen met één duidelijke overeenkomt: we houden van eten, en niet van verspilling. Van een creatief keukenteam, tot onze food rescue drivers die voor dag en dauw de producten redden van de verspilling. Eind 2017 zijn we begonnen met de pilot voor InstockMarket.nl. In de afgelopen anderhalf jaar hebben we veel geleerd en vele partners aan ons mogen binden. Samen met hen hopen we van ons ideaal het nieuwe normaal te maken. Meer info: instock.nl

Contactinformatie
Jorrit@instock.nl
https://instockmarket.nl/


Neem contact op met InstockMarket

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!