Gastronomisch Gilde


Het Gastronomisch Gilde is in 2016 ontstaan door een samenvoeging van het Gilde van SVH Meesters en het Koksgilde. De vereniging vormt hét netwerk en expertisecentrum voor vakmanschap van professionals en leerlingen in de gastronomie. Het Gilde is in het leven geroepen om haar specifieke vakgroepen, namelijk Gilde van SVH Meesters, Koksgilde, Gast Vrijheid, Jonge Garde en Wedstrijden, te ondersteunen en te stimuleren. Het Gastronomisch Gilde staat haar leden niet alleen vakinhoudelijk bij. Door haar bestuurlijke rol initieert ze ook voorwaarden om het culinaire vak goed uit te kunnen blijven oefenen en verder te kunnen verbeteren. Kortom, het Gilde zet zich in voor het behoud van het vak en de condities voor de vakmensen in de gastronomie om hun beroep gedegen uit te kunnen voeren in een veranderende wereld anno 2019.

“Het Gastronomisch Gilde zet zich in voor al haar leden: van sterrenchefs tot en met koks in opleiding, van gastheren en -vrouwen tot en met leerlingen. “

Waar geloven we in?

Als verbeteraar van de culinaire standaard in Nederland, zet het Gastronomisch Gilde zich in voor al haar leden: van sterrenchefs tot en met koks in opleiding, van gastheren en -vrouwen tot en met leerlingen. Kortom: alle vakmensen in de gastronomie. Dit doen we met verschillende toonaangevende samenwerkingspartners uit de food- en horecabranche.

Wat doen we?

Het Gastronomisch Gilde heeft drie doelstellingen: het verenigen, het behartigen van de belangen en het zo goed mogelijk laten presteren van alle soorten vakmensen in de gastronomie. Dit realiseren we door het opdoen en uitwisselen van kennis, het onderhouden van betrekkingen met andere gastronomische verenigingen, het bevorderen van hoogwaardig vakonderwijs en het verkrijgen van ledenvoordelen. Of je nu een SVH Meester bent, een gedreven leerling, een sommelier, een kok in een ketenrestaurant of eetcafé, het Gilde zet zich in voor het complete, culinaire vakgebied in Nederland.

Als de enige World Association of Chefs’ Societies (verkort Worldchefs) erkende vakvereniging voor Nederlandse koks, zet het Gastronomisch Gilde een nieuwe kwaliteitsstandaard neer om het vakgebied te beheren en vakmensen in Nederland te ondersteunen. Met het wedstrijdteam “Culinary Team The Netherlands” (verkort CTTN) neemt het Gilde deel aan internationale kookwedstrijden. Afgelopen november werd het CTTN in Luxemburg bekroond met zilver voor hun ‘warme keuken’-gerechten en brons voor hun ‘koude keuken’-gerechten.

Contactinformatie
info@gastronomischgilde.nl
https://gastronomischgilde.nl/


Neem contact op met Gastronomisch Gilde

Berichten van Gastronomisch Gilde
Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!