De Vegetarische Slager


Jaap Korteweg is 9e generatie boer en founding father van De Vegetarische Slager. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien op het Nederlandse platteland om Vegetarische Slager te worden? Toen de varkenspest en de gekke-koeienziekte Nederland in de ban hielden, werd Jaap gevraagd of zijn koelhuizen – die hij gebruikte voor uien en wortels – konden dienen als opslagplek voor tienduizenden kadavers.
Na het aanschouwen van deze ramp overwoog Jaap zelf runderen te gaan houden, op een biologische en diervriendelijke manier. Dit idee ging hem goed af, tot de dag dat de runderen naar de slacht zouden moeten.

Hij besloot vanaf dat moment vegetariër te worden. Maar hij miste de smaak van vlees zo, dat hij met zichzelf de afspraak maakte dat hij alleen dierlijk vlees buiten de deur mocht eten, met als gevolg dat hij steeds vaker uit eten ging.
Voor hem werd duidelijk dat hij op zoek moest gaan naar iets wat zijn verlangen naar vlees van dieren kon vervullen, zonder dat er dieren aan te pas zouden komen. Na een zoektocht van drie jaar ontwikkelde en vond Jaap innovatief vegetarisch vleesch met een spectaculaire bite en structuur. In samenwerking met topkoks lukte het hem om de producten de smaack en beleving te geven van dierlijk vlees. Daarnaast zag hij zelf veel potentieel in de eiwitrijke en biologische lupine van Nederlandse grond. Samen met conceptmaker Niko Koffeman, chef-kok Paul Bom en een toegewijd team werkt hij aan een grote omslag van dierlijk naar plantaardig vleesch. Hun grote ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze vlees van dieren één of meer dagen achterwege laten. De ambitie is de grootste Slager ter wereld te worden, op korte termijn.

Contactinformatie
info@devegetarischeslager.nl
https://www.devegetarischeslager.nl/


Neem contact op met De Vegetarische Slager

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!