De Krekerij


Eerste Stappen

Sander kwam in aanraking met dieren zoals krekels als voedsel van de toekomst en was snel overtuigd. Krekels hebben veel milieuvoordelen ten opzichte van traditioneel vee en worden over de hele wereld gegeten, behalve in het Westen. Na het eten van hele krekels zowel in Thailand als in Nederland was hij er alleen nog niet van overtuigd dat hij bereid was om op die manier krekels in zijn dagelijkse dieet op te nemen. George is fanatiek sporter en heeft daarom een grote behoefte aan proteïne met een goed voedingsprofiel dat zijn lichaam snel kan opnemen. Hij was echter op zoek naar een hoogwaardig milieuvriendelijk alternatief voor de producten die hij tot dan toe at. George en Sander kennen elkaar al jaren en toen deze vraagstukken samen kwamen ontstond het idee om met krekels aan de slag te gaan. Verschillende experimenten en verschillende soorten krekels later kwamen ze uit op het eerste product; een burger gemaakt van krekels. Al snel bleek dit aan te slaan. Het verwerken van de dieren in producten die mensen al kennen verlaagt de drempel om het te proberen. Met heerlijke en voedzame producten zorgen ze er zo voor dat krekels in Europa onderdeel worden van het dagelijkse dieet!

Nu Goed, Straks Beter!

De dieren die wij gebruiken hebben al een hele lage impact maar de potentie is nog groter. We kunnen ze namelijk voeden met reststromen van plantaardige productie dat nu wordt vernietigd! Neem broccoliblad, een bijproduct van de teelt van broccoli dat nu wordt weggegooid. Dit blad zit bomvol vitaminen en mineralen maar wij eten het niet. Krekels en sprinkhanen daarentegen eten het graag. Zo zijn er nog tal van voorbeelden die wanneer we ze gebruiken voor de kweek de ecologische impact nog lager kan worden dan plantaardige vleesvervangers. Om hier verder op in te spelen zijn we met onder andere de Hollandse Grashopper in samenwerking. Lees meer over dit project en wat hierbij gebeurt op DeHollandseGrashopper. Onze voorouders aten en het grootste deel van de wereldbevolking eten deze dieren al. In het westen zijn we die traditie echter verloren. Dat is zonde omdat we er voedzame, verantwoorde en lekkere producten van kunnen maken. Wij zeggen dan dus ook; make crickets great again!

Waarom Deze Dieren?

Wereldwijd is er een zoektocht naar nieuwe en duurzame eiwitbronnen die zonder ons milieu te belasten een groeiende bevolking kunnen voeden. Krekels en sprinkhanen bieden hiervoor de perfecte oplossing. Bij het kweken van deze dieren wordt maar heel weinig water, land en voer gebruikt. Hierdoor heeft het een lage impact op het milieu. Ook zitten ze van nature bomvol met vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en vitamine B12. Het is alles wat je lichaam nodig heeft, een echte superfood! Wij hebben voor krekels en sprinkhanen gekozen omdat deze dieren een eigen unieke nootachtige en hartige smaak hebben die wij graag gebruiken in onze producten. Doordat we ze verwerken op een speciale manier creëren wij producten die lekker en toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld onze Krekelburger, waarbij die unieke smaak van de krekel behouden is. Op deze manier willen we de perceptie van het eten van insecten veranderen en ze zo onderdeel laten worden van ons dagelijkse dieet.

Contactinformatie
info@krekerij.nl
https://krekerij.nl/


Neem contact op met De Krekerij

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!