Compaxo Vleeswaren


Compaxo is een familiebedrijf waarvan het ontstaan al vijf generaties terug in de tijd gaat. De officiële oprichting heeft plaatsgevonden in 1921, maar ver daarvoor was het slagersvak al onlosmakelijk verbonden met de familie. Al rond anno 1855 ontstonden in de Goudse binnenstad de eerste activiteiten in het vervaardigen van vleesproducten.

Een van de grondleggers volgde zijn vader op en veel sneller dan verwacht had zijn spekslagerij een snelgroeiende en vooral trouwe klantenkring. Met name de productie van ‘fijne vleeswaren’ was zeer succesvol, waarvan de benaming sloeg op de fijne manier van snijden van het vlees. De leiding van destijds, die bestond uit een mix van de tweede en derde generatie, zag hierin de kans om grootschaliger te gaan produceren. Op een rivierdijk in Gouda, werd voor de begrippen van toen een moderne fabriek gebouwd in 1952. Compaxo Fijne Vleeswaren B.V. zit hier momenteel nog steeds gevestigd en hier werken dagelijks ongeveer 500 medewerkers.

Naarmate deze fabriek groeide, begon er bij de oprichters steeds meer besef te ontstaan van het belang van kwalitatief hoogwaardige grondstoffentoevoer. In 1973 werden daarom activiteiten opgestart in een eigen slachterij, onder de naam Compaxo Vlees B.V. in de Gelderse gemeente Zevenaar. In 1982 werd in Zevenaar een divisie toegevoegd die totaal gefocust is op baconproductie, welke voornamelijk bedoeld was voor export naar Groot Brittanië. De traditionele familie opvolgingen hebben geleid tot grote knowhow en doorgifte van veel tradities en ervaringen waarop het huidige bedrijf gefundeerd is. Inmiddels zijn de vierde en vijfde generatie nog altijd ondernemend actief in het bedrijf, met een lange termijn visie en oog voor traditie en kwaliteit.

Contactinformatie
info@compaxo.nl
https://www.compaxo.nl/


Neem contact op met Compaxo Vleeswaren

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!