Bresc B.V.

Wat in 1991 begon met slakken in glazen potjes voor de betere horeca is uitgegroeid tot een zelfstandige organisatie gevestigd in Werkendam.


Het DNA van Bresc is terug te voeren op de begintijd, waar de focus van het bedrijf op de gastronomie lag. Dit begon met het kweken van slakjes door Jan Hak, Ruud Seltenrijch en Henk Brunt. Deze slakjes werden verpakt in glazen potjes en rechtstreeks aangeboden aan de betere horeca. In de naamgeving Bresc kun je deze roots nog steeds terugvinden. BRESC staat namelijk voor BRunt ESCargots. Door de stijgende vraag vanuit de gastronomie naar deze potjes met ‘escargots’, werd besloten de producten aan te bieden via de horeca groothandel. Met de Franse Cuisine als uitgangspunt werd als volgende stap naast slakjes ook kruidenboter ontwikkeld, die bij de bereiding van dit klassieke gerecht gebruikt kon worden.

De authentieke smaakbeleving van deze kruidenboter werd gecreëerd door het gebruik van verse knoflook en groene kruiden. Kijkend naar de verschillende bestaande conserveringsmethoden werd de vervolgstap snel bepaald. De kruiden werden gepekeld met wat zout en konden nu als single puree vanuit de koeling worden aangeboden. Het begrip koelvers was gezet.In 2005 zijn wij gestopt met de productie van escargots om ons verder te ontwikkelen in het ‘veld’ van knoflook en kruiden.

Vanuit het begrip koelvers zijn wij ons steeds meer gaan richten op de Europese gastronomie en de behoeftes omtrent knoflook- en kruidenproducten voor culinaire professionals. In een wereld die sterk onderhevig is aan trends en mondiale invloeden, hebben wij ons ontwikkeld als de knoflook en kruiden connaisseur. Met een breed en diep assortiment bieden wij voor ieder segment in de gastronomie een koelverse oplossing. Van single purees tot kruidenmelanges geïnspireerd op de buitenlandse pure smaken. Dit alles met het gebruiksgemak van nu en constante kwaliteit.

In de loop der jaren hebben wij veel unieke kennis en ervaring opgebouwd in de ontwikkeling en productie van koelverse ingrediënten. Wat in 1991 begon met slakken in glazen potjes, gericht op de betere horeca, is hedendaags uitgegroeid tot een zelfstandige organisatie gevestigd in Werkendam. Met meerdere disciplines in huis zoals Marketing, R&D, Inkoop, QESH en Productie en met ruim 80 medewerkers zijn wij met recht de koelvers specialist.


Neem contact op met Bresc B.V.

Berichten van Bresc B.V.

Ervaringen van anderen 1 ervaring

Totaal indruk:
10/10

    Door: Horecava van RAI Amsterdam in Amsterdam

    Fijne leverancier! Heb jij als horeca professional ook ervaring met deze leverancier? Laat dan hier je (h)eerlijke reactie achter zodat we alle ervaringen kunnen verzamelen en delen! 😉

    10/10

Deel je ervaring met deze leverancier

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht