Horecava schuift door naar het voorjaar

Biokaas Kinderdijk


De boerderij welke door de familie Van den Haspel tientallen jaren geleden is begonnen, is ruim 10 jaar geleden grotendeels afgebroken en opnieuw opgebouwd volgens hedendaagse maatstaven. Dit houdt in dat ons boerderijgedeelte opgebouwd is uit een oud en relatief nieuw gebouw welke samen één geheel vormen. Het oude gedeelte deed dienst als kaasmakerij en het nieuwe gedeelte als stal. Het oude gedeelte is sinds de nieuwbouw van de kaasmakerij in gebruik als tijdelijke stal voor jongvee en zal samen met het melkgedeelte in de toekomst gemoderniseerd worden. De stal bestaat uit een ligboxenstal in het binnengedeelte en een potstal in het buitengedeelte. In beide stallen kunnen de dieren vrij rondlopen en eten en drinken wanneer gewenst.

De ligboxenstal heeft de beschikking over ligplaatsen (boxen) welke gescheiden zijn door metalen buizen en heeft een automatische mestafvoer. De potstal heeft het laatste niet wat direct de naam verklaart. In een potstal wordt de mest niet direct afgevoerd maar “opgepot” door afgedekking met nieuw stro waardoor de koeien steeds hoger komen te staan. Hierdoor ontstaat zeer waardevolle mest welke een aantal malen per jaar over het land wordt uitgereden. Door eigen mest te gebruiken waarborgen wij tevens het biologische karakter van onze landerijen.

Naast de stallen wordt ook een groot deel van het terrein gebruikt voor opslag van hooi, stro en maïs. Verwerking van het hooi en stro wordt tijdens de zomermaanden grotendeels met eigen materiaal maar ook met hulp van collega agrariërs en loonwerkers binnengehaald, zowel van eigen landerijen als elders. Maïs wordt aangeleverd. Uiteraard geldt voor alle producten dat deze biologisch geteeld zijn aangezien wij ons bedrijf anders niet biologisch mogen noemen en alle certificaties ongeldig worden.


Log in om snel en direct een persoonlijk bericht te kunnen sturen naar deze leverancier.
Neem contact op met Biokaas Kinderdijk

Deel je ervaring Doe mee

Door: Horecava van RAI Amsterdam in Amsterdam

Mooi bedrijf! Heb jij als horeca professional ook ervaring met deze leverancier? Laat dan hier je persoonlijke reactie achter zodat we alle ervaringen kunnen verzamelen en delen!

10/10

Deel je ervaring over deze leverancier

Log in om een reactie achter te laten


Inloggen
Account aanmaken
Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!