Bierbrouwerij de Koningshoeven 


Eind 19e eeuw vluchtte een kleine groep trappistenmonniken vanuit Frankrijk naar Berkel-Enschot. Het voormalige buitenverblijf van Koning Willem II – de Koningshoeven – omarmden zij als hun nieuwe thuishaven. Ze stichtten er hun klooster en besloten bier te gaan brouwen. Tot op de dag van vandaag vullen zij hun leven hier met gebed en werk. In rust en stilte. Hier, binnen de muren van de abdij, produceert Bierbrouwerij de Koningshoeven Nederlands trappistenbier.

Nog steeds onder toezicht en verantwoordelijkheid van de monniken en nog altijd vanuit de innerlijke overtuiging ‘goed te doen’: een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Deze oorspronkelijke principes leveren La Trappe Trappist het exclusieve label ‘Authentic Trappist Product’ op van de Internationale Vereniging Trappist. La Trappe Trappist is zuiver, eerlijk, Nederlands bier. Wie goed proeft, ontdekt wat genieten is. En ontwaart het belangrijkste ingrediënt dat onlosmakelijk met de monniken is verbonden: de stilte.


Neem contact op met Bierbrouwerij de Koningshoeven 

Berichten van Bierbrouwerij de Koningshoeven Nog geen berichten gepost door Bierbrouwerij de Koningshoeven 

Ervaringen van anderen 0 ervaringen

Laat als eerste je ervaring achter!

Deel je ervaring met deze leverancier

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht