Pssst! Voeg Horecava aan je startscherm toe. Met 1 klik het laatste horecanieuws!

Bakery Institute The Netherlands B.V.


De filosofie
Het motto van Bakery Institute is “Pak je voorsprong vanuit je oorsprong”. Dat betekent dat er wordt teruggegaan naar de basis in de grondstoffen, naar de basis in de vaktechnieken, maar ook dat je als ondernemer dicht bij jezelf blijft.

In de lessen wordt daarom gewerkt met authentieke, lange (desem)processen, grondstoffen van goede kwaliteit, en worden de basiskennis en -technieken van het prachtige vak van patissier en boulanger op de juiste manier aangeleerd. Op die manier zorgen we ervoor dat het imago van het beroep verbetert. Het wordt weer een sociaal beroep, immers werk je veelal overdag en heb je veel direct contact met de klant.

Van enthousiaste thuisbakker tot professional

Bakery Institute biedt cursussen en opleidingen aan iedereen die meer wil leren op het gebied van patisserie, boulangerie, viennoiserie en/of chocolaterie: van enthousiaste thuisbakker en carrière-switcher tot professional (kok, patissier, boulanger). Er zijn dagcursussen, waarbij een specifiek product of bepaalde techniek centraal staat, en meerdaagse cursussen waarbij ruimte is voor extra verdieping.

De 9-weekse opleidingen zijn bedoeld voor carrière-switchers die zich willen laten omscholen tot brood- of banketbakker met als doel om (fulltime of parttime) in de bakkerij te werken. Ze gaan werken in een bestaande bakkerij, starten een eigen winkel of bakken als ‘local hero’ voor de buurt. Met het Leertraject Ondernemerschap begeleidt Bakery Institute aspirant-ondernemer bij het opstarten van een eigen bedrijf.


Neem contact op met Bakery Institute The Netherlands B.V.

Berichten van Bakery Institute The Netherlands B.V.Nog geen berichten gepost door Bakery Institute The Netherlands B.V.

Ervaringen van anderen 0 ervaringen

Laat als eerste je ervaring achter!

Deel je ervaring over deze leverancier

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht