Amigos International Trade B.V.


Amigos International Trade BV is importeur/distributeur van biologische levensmiddelen, met oog voor de impact op mens en milieu. We leveren aan groothandel, retail en consumenten in heel Europa. 

Maar wie zijn wij, waar is het begonnen? Ooit tijdens de studententijd is het begonnen met de import en verkoop van Escoffee, een Ecuadoraanse koffie die volledig gebrand en verpakt uit land van oorsprong werd gehaald. Op de fiets werden de eerste koffiedozen uit aan een schare biologsiche winkels in de omgeving van Wageningen gedistribueerd. Op studentenkamertjes werd het lot van de wereld beslecht, ontwikkelingstheorieën aan de tand gevoeld en handelsactiviteiten gesmeden: “trade, not aid”. Met een drijfveer om ergens in de wereld een verschil kunnen maken. Jeroen Kruft, Bastiaan Bais en Sander Dijkslag doopten de ‘Three Amigos’ bij de Kamer van Koophandel om in het wat serieuzer klinkende ‘Amigos International’.

Hoezo Amigos? We vinden handel belangrijk voor de wereld, maar dan wel op een vriendschappelijke manier. We zijn niet gehaaid en wellicht zullen we zo wel nooit echt rijk worden omdat financiële winst nu eenmaal niet ons uitgangspunt is. Naast vrij ondernemer zijn en een eerlijke boterham verdienen willen we doen wat we leuk vinden: vrienden maken en werken aan persoonlijke groei.

Hoezo International? Met vrienden uit vele landen, van Zuid Amerika tot Azië, hebben we inmiddels 15 jaar lang samengewerkt, geïnnoveerd, gehandeld, bomen geplant, biologische gecertificeerd, boeren een betere prijs kunnen betalen, producten in bioafbreekbare verpakking gestoken en klanten voor onze producten gevonden in Europa.

Het was (en ís) niet altijd makkelijk. Vaak zijn onze idealen nog een stapje te ver en willen klanten er liever toch niet (wat meer) voor betalen. Lange dagen op dure handelsbeurzen in Duitsland en Frankrijk om ons netwerk te vergroten. Een supermarkt die doodleuk 7 pallets terugstuurt omdat ze het recht hebben om wanneer het ze zint een product te saneren. Te groot ingekocht en de producten gaan over de datum. Te weinig ingekocht en nu kun je niet leveren…

Maar je moet wat, en de wereld van koffie-, cacao- en suikerboeren, de wereld van creativiteit, van stug je boodschap herhalen tot de klant het snapt is waar we voor kozen. Zoekend naar win-win samenwerkingen, gebasseerd op wederzijds respect, transparantie en eerlijkheid. Van alle producten die we ooit in ons assortiment hebben gehad kennen we ‘iedereen’ in de keten. Tot ons geluk mogen wij vele van deze mensen inmiddels tot onze persoonlijke vriendenkring rekenen.

We hebben inmiddels als slogan “The Forest Food Company”, want een constant thema in ons werk is herbebossing. We hebben in onze vroege jaren meer dan een miljoen koffiebomen kunnen aanplanten in Ecuador, zodoende ook fruit- en schaduwbomen behoudend. Nu zijn we vooral bezig met Indonesië, waar de kaalslag van het oerbos omgezet kan worden naar het behoud ervan middles heerlijke biologische palmsuiker.

Contactinformatie

https://www.amigos-international.com/


Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!