Vervoer naar Horecava, RAI Amsterdam

RAI Amsterdam is eenvoudig te bereiken met de auto/ motor. Toch adviseren wij vanwege grote drukte tijdens Horecava zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Met het openbaar vervoer (tram, bus, trein, metro)

Met trein naar RAI Amsterdam

NS-Station RAI Amsterdam ligt op slechts 300 meter van de RAI en heeft regelmatige verbindingen naar Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en het internationale spoornetwerk. De RAI ligt op slechts een paar minuten lopen van het treinstation RAI Amsterdam.

RAI Amsterdam heeft een goede aansluiting op het metro-, tram en busnetwerk in Amsterdam en omstreken. Metrolijn 52 en tramlijn 4 stoppen beide voor de deur en vormen een ideale verbinding met het Amsterdamse stadshart en Amsterdam Centraal Station.

 • Vanaf station Amsterdam CS
  met metrolijn 52 richting Zuid (halte Europaplein) of met tram 4 naar RAI Amsterdam (halte Europaplein)
 • Vanaf station Amsterdam Amstel
  met metrolijn 51 richting Isolatorweg (halte station Amsterdam RAI), met bus 65 richting KNSM eiland (halte Scheldeplein) of met bus 62 richting Lelylaan (halte Europaplein)
 • Vanaf station Amsterdam Sloterdijk
  met metrolijn 50 richting Gein (halte station Amsterdam RAI)
 • Vanaf station Amsterdam Duivendrecht
  stoptrein richting Schiphol (halte station Amsterdam RAI) of metrolijn 50 richting Isolatorweg (halte station Amsterdam RAI)
 • Vanaf station Amsterdam Lelylaan
  met bus 62 richting Amstelstation (halte Europaplein)
 • Vanaf station Amsterdam Zuid / WTC
  met metrolijn 52 richting Noord (halte Europaplein) of met bus 65 richting KNSM eiland (halte Scheldeplein)

In de tram en bus kun je een GVB 1-uurkaart kopen (alleen wegwerpkaart). Dit kaartje kun je ook kopen bij de GVB Tickets & Info balies en bij de metro stations. Met dit kaartje kun je 1 uur reizen op alle GVB tram-, bus- en metrolijnen, ook is het mogelijk om een 24-uurskaart te kopen.

Parkeren

Parkeren RAI Amsterdam

Met de auto of motor

 • Vanuit de richting Rotterdam / Den Haag
  Via de A4 richting Amsterdam, voorbij Schiphol Airport. Na ongeveer 10 km neem de afslag 9. Bij de stoplichten ga naar rechts en volg de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.
 • Vanuit de richting Utrecht / Amersfoort
  Volg de borden A10 Den Haag en neem de afslag 9. Bij de stoplichten aangekomen, ga naar rechts en volg de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.

Als uitgangspunt met de routeplanner navigeren naar: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam. De ‘P-RAI’ borden zijn echter leidend. Volg tijdens Horecava de P-RAI borden langs de snelweg naar één van de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam, vervolgens rijdt er een gratis pendelbus naar de RAI.

RAI Amsterdam beschikt over parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Tijdens Horecava worden ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet (volg de borden P-RAI). Bezoekers wordt geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer. NS Station RAI ligt op een loopafstand van ongeveer vijf minuten, het metrostation (Noord- Zuidlijn) en bushaltes liggen op maximaal drie minuten looptijd.

Toch met de auto?

 • Tarieven
  Het parkeertarief bedraag € 5,50 per uur, met een maximum van € 32,00 per dag. Motoren parkeren gratis in de parkeervakken voor motoren buiten de parkeergarage.
 • Sneller uitrijden?
  Koop dan online een parkeerkaart voor € 26,00 per dag in plaats van € 32,00.
  Reserveer jouw parkeerplaats: Reserveren en betalen »
 • Betalen
  Bij het inrijden van de RAI parkeergarage ontvang je geen parkeerkaart, maar wordt het kenteken gelezen. Dij vertrek betaal je vervolgens de parkeerkosten op basis van het kenteken. Bij de parkeerautomaat moet het kenteken van de auto ingevoerd worden. Na betaling wordt er ook geen uitrijkaart uitgegeven. Bij de uitgang wordt namelijk het kenteken opnieuw gelezen waarna de slagboom automatisch opent. Mocht er een kwitantie van de betaling nodig zijn, dan kun je dit wel aangeven bij de parkeerautomaat.

Parkeerplaatsen voor mindervaliden
Mensen die in het bezit zijn van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. De RAI beschikt over een aantal mindervaliden parkeerplekken, mochten deze al bezet zijn dan zal een parkeerwachter helpen een geschikte parkeerplek te vinden. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex. Mindervaliden betalen het reguliere RAI parkeertarief.

Maximale doorrijhoogte van parkeergarages
1,90 meter, voertuigen hoger dan 1,90 en lager dan 2,70 kunnen in de P4 garage parkeren.

Meer informatie over parkeren bij RAI Amsterdam? Dat lees je hier.

Reis en verblijf Plan je bezoek aan Horecava
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!