Veelgestelde vragen over het bezoeken van Horecava 2023

Heb je een vraag over deelnemen aan Horecava of ben je exposant, kijk dan naar de veelgestelde vragen voor exposanten. Ga voor vragen over registratie naar de pagina veelgestelde vragen over het registreren voor Horecava.

Wanneer vindt Horecava plaats?

Vakbeurs Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari 2023.

Waar vindt de Horecava plaats?
Horecava vindt plaats in RAI Amsterdam.

Wat is het adres van RAI Amsterdam?

Het adres van RAI Amsterdam: Europaplein 24 | 1078 GZ Amsterdam | Nederland

Wat zijn de openingstijden?

De openingstijden tijdens Horecava 2023:

 • Maandag 9 januari: 10:00 tot 18:00.
 • Dinsdag 10 januari: 10:00 tot 18:00.
 • Woensdag 11 januari: 10:00 tot 18:00.
 • Donderdag 12 januari: 10:00 tot 18:00.
Is er een plattegrond beschikbaar voor bezoekers?

Bekijk de beursvloer voor Horecava 2023. Ook kun je de algemene RAI plattegrond raadplegen via www.rai.nl.

Is Horecava toegankelijk voor particulieren?

Horecava is alleen toegankelijk voor vakbezoekers.

Mogen kinderen mee naar Horecava?

De minimum leeftijd is 18 jaar. Ook kinderen en baby’s onder begeleiding zijn NIET toegestaan.

Horecava - algemene vragen

Vragen over Bereikbaarheid

Hoe bereik ik de RAI?

Bekijk de vervoersmogelijkheden per auto, taxi en openbaar vervoer.

Hoe bereik ik de RAI per trein?

NS-Station RAI Amsterdam ligt op slechts 300 meter van de RAI en heeft regelmatige verbindingen naar Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en het internationale spoornetwerk. Metrolijn 52 en tramlijn 4 stoppen beide voor de deur van de RAI.

Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij RAI Amsterdam?

Per metro en bus
Iedere 6 minuten rijdt metro 52 vanuit het centrum van Amsterdam (Amsterdam CS) richting Zuid, voor RAI Amsterdam stap je uit bij halte Europaplein. Metrolijn 52 stopt voor de deur en vormt een ideale verbinding met Amstelveen stadshart en Amsterdam Centraal. Vanaf NS-station Amsterdam Amstel is de RAI het best te bereiken met metro 51 of bus 65 richting KNSM eiland (halte Scheldeplein). Metro 51 heeft tevens een verbinding met Amsterdam Centraal Station. Vanaf Amsterdam Sloterdijk is de RAI het best te bereiken met metro 50 richting Gein (halte station Amsterdam RAI).

Per trein
NS-station RAI ligt op 300 meter van de RAI en heeft regelmatig verbinding met station Amsterdam-Duivendrecht, station Amsterdam-Amstel en station Schiphol, die zijn aangesloten op het internationale intercitynet. Meer informatie via de NS Reisplanner.

Per vliegtuig
Met de auto, trein, taxi of bus is het 15 minuten reizen van Schiphol Airport naar RAI Amsterdam. Op Schiphol.nl staat een overzicht van actuele vluchtinformatie, aansluitend vervoer naar de RAI en zakelijke faciliteiten op de luchthaven.

Hoe bereik ik RAI Amsterdam met de auto?

RAI Amsterdam ligt aan de ringweg A10 (Afslag S109 RAI). Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/ Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/ Amsterdam) wordt de RAI aangegeven op de ANWB-borden. RAI Amsterdam ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de RAI parkeergarages aangegeven.

Met navigatiesystemen kunt u navigeren naar: Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam. De ‘P-RAI’ borden zijn echter leidend.

Welk adres kan ik gebruiken voor mijn navigatie?

Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam.

Wat is de reistijd van RAI Amsterdam naar het stadscentrum?

Per auto/taxi: ± 10 minuten (kan langer duren tijdens de spits). Per metro: ± 6 minuten vanaf halte Europaplein (direct voor de deur).

Wat is de prijs van een taxi vanaf RAI Amsterdam?

Naar het stadscentrum: ± € 18,00. Naar het Centraal Station: ± € 22,00

NS Treinkaart Horecava

Vragen over Parkeren bij de RAI

Waar kan ik parkeren?

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Daarbij bieden wij zo’n 30 elektrische oplaadpunten. Bij grote evenementen is de capaciteit niet altijd toereikend en worden ook verder afgelegen terreinen gebruikt. Dan worden voor het vervoer van en naar de RAI gratis en frequent rijdende pendelbussen ingezet. Er wordt verwezen naar deze terreinen via bebording op de openbare weg en/of politie. Bezoekers van grote evenementen, waaronder Horecava, wordt geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Van treinstation Amsterdam RAI is het 10 minuten lopen naar het RAI-gebouw.

Voor meer informatie kijk op 9292.nl »

Wat kost het parkeren bij RAI Amsterdam?

Bekijk de actuele parkeertarieven voor parkeren in en om het RAI gebouw.

Is er voldoende parkeergelegenheid bij RAI Amsterdam?

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Echter, gezien het grote aantal bezoekers worden soms ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet. Volg de borden P-RAI. Vanaf de externe parkeerterreinen worden gratis pendelbussen ingezet naar de RAI.

Krijg ik een uitrijkaart bij het inrijden?

Bij het inrijden van de RAI parkeergarage wordt het kenteken van de auto gelezen door een camera. Een uitrijkaart wordt niet uitgegeven en is niet nodig. Betaal voor het uitrijden bij de parkeerautomaat door het kenteken in te voeren. Bij de uitgang wordt het kenteken opnieuw gelezen waarna de slagboom automatisch opent. Het is mogelijk om bij de parkeerautomaat een kwitantie te vragen, dit kan bij het betalen worden aangegeven.

Beschikt de RAI over parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Jazeker. Mensen die in het bezit zijn van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex. Mindervaliden betalen het reguliere RAI parkeertarief.

Is het ook mogelijk om een mindervalide parkeerplek te boeken?

Nee, het is niet mogelijk om een mindervalide parkeerplek te boeken. RAI beschikt over een aantal mindervaliden parkeerplekken, mochten deze al bezet zijn dan zal een parkeerwachter helpen een geschikte parkeerplek te vinden.

Wat is de maximale doorrijhoogte van de RAI parkeergarages?

De maximale doorrijhoogte in de RAI parkeergarages is 1,90 meter. Voor de P4 geldt 2,70 meter.

Is het mogelijk om een parkeerplek per uur te reserveren?

Nee, het is niet mogelijk om een parkeerplek per uur te reserveren.

Welke betaalmogelijkheden zijn er bij RAI Parking?

Betalen kan met iDEAL, VISA, MasterCard of American Express.

Zijn de RAI-parkeergarages beveiligd?

De parkeergarages van RAI Amsterdam zijn uitgerust met diverse camera’s. Ook worden er regelmatig rondes gelopen door beveiliging. Parkeren is op eigen risico. Zie hiervoor de Algemene Bezoekersvoorwaarden

Wat doet RAI Amsterdam met de kentekengegevens?

De kentekengegevens staan in ons Parkeer Management Systeem tot het moment van uitrijden, tenzij sprake is van een reservering op kenteken in welk geval de kentekengegevens gebruikt worden voor de uitvoering en nazorg van de reservering. De gegevens worden niet gedeeld met partijen anders dan RAI Amsterdam, tenzij wij dit moeten doen op basis van een wettelijke verplichting. Er is geen koppeling met het RDW.

Worden mijn kentekengegevens gedeeld met de belastingdienst of andere instellingen?

Nee, de kentekengegevens worden niet gedeeld met de belastingdienst of gecontroleerd door de RDW, tenzij RAI Amsterdam de gegevens moet verstrekken op basis van een wettelijke verplichting.

Nog vragen over parkeren?

Neem dan contact met ons op via raiparking@rai.nl

Diverse overige vragen

Wat zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters van Amsterdam?

Vind allerlei informatie en activiteiten die je in Amsterdam kan vinden.

Waar vind ik een leuk restaurant om 's avonds te dineren?

In de directe omgeving van RAI Amsterdam bevinden zich diverse winkels, restaurants en supermarkten. Vind meer informatie over leuke restaurants in Amsterdam.

Kan de RAI mij helpen bij het vinden van een hotel?

RAI Hotel Services helpt graag bij het vinden van hotelaccommodatie.

Ik ben iets vergeten/kwijtgeraakt tijdens een bezoek aan RAI Amsterdam, waar kan ik terecht?

Wij plaatsen al onze gevonden voorwerpen online. Staat het voorwerp na een week nog niet op onze website? Dan hebben wij het helaas niet gevonden. Staat het verloren voorwerp er wel tussen? Geef dit dan snel aan! Door het beantwoorden van een paar vragen, weten we zeker wie de eigenaar van het voorwerp is. Daarna is het eenvoudig: haal het gevonden voorwerp op of laat het thuisbezorgen.

Kijk op iLost om te zien of het voorwerp gevonden is »

Fotografie: Kevin Verkruijssen

Vragen over toegang en faciliteiten in de RAI

Hoe vind ik mijn weg in de RAI?

In de RAI hangen 700 beeldschermen, het zogenaamde RAILive! systeem. Op deze beeldschermen worden hallen, zalen en evenementen weergegeven maar ook hoe laat het is en waar men zich in de RAI bevindt.

Tevens hangen op strategische plekken in de RAI plattegronden met een duidelijke legenda.

Wat doet RAI Amsterdam aan haar beveiliging?

RAI Amsterdam volgt als professionele beurs- en congresorganisatie vanzelfsprekend de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Afdeling Safety & Security staat daarbij in nauw contact met de diverse bevoegde overheidsinstanties. RAI Amsterdam streeft naar een goede balans tussen veiligheid en gastvrijheid, zodat op een aangename manier Horecava bezocht kan worden.

Zijn huisdieren en hulphonden toegestaan in de RAI?

Huisdieren zijn niet toegestaan in RAI Amsterdam. Assistentiehonden (hulphonden) zijn welkom, maar er gelden wel enkele afspraken. Neem hiervoor contact op met  corcom@rai.nl.

Kan ik in de RAI een rolstoel lenen?

Tijdens Horecava is het mogelijk om een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met de volgende gegevens:

 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Datum van ophalen
 • Naam te bezoeken beurs

Het lenen van een rolstoel is gratis. Wel vragen wij een contante borg van €50,00. De contante borg wordt geretourneerd bij het inleveren van de onbeschadigde rolstoel.
Een geldig legitimatiebewijs is nodig bij ophalen.

Wat zijn de voorzieningen van mindervaliden/ rolstoelgebruikers?

Horecava is prima toegankelijk voor mindervaliden en rolstoel gebruikers. De gangpaden van Horecava zijn allemaal vlak en ruim opgezet. In het gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen zich melden bij de loge van de P7-parkeergarage, deze is te bereiken door de route P RAI 7 te volgen, van daar uit verwijzen wij naar de beste parkeerplaats. Ook met gehandicaptenparkeerkaart (GPK) geldt het reguliere RAI parkeertarief.

Het is mogelijk om via RAI Amsterdam een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met:

 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Datum van ophalen
 • Event/beursnaam

Een geldig legitimatiebewijs is nodig bij ophalen.

Ik zit in een rolstoel, mag mijn begeleider gratis mee naar binnen?

Ja, alleen indien in het bezit van een eigen rolstoel. Alleen de begeleider krijgt op vertoon van een invalidenkaart een gratis toegangskaart voor begeleiders, verkrijgbaar bij de kassa van Horecava. Zelf moet er uiteraard een toegangskaart gekocht worden. Indien j niet in het bezit bent van een invalidenkaart maar wel denkt hiervoor in aanmerking te komen dan kun je ons hiervan per mail op de hoogte stellen.

Uitzondering:
Wanneer er een rolstoel van RAI Amsterdam wordt geleend heeft de begeleider geen gratis toegang.

Is er een gebedsruimte aanwezig?

Ja, er is een gebedsruimte. De gebedsruimte beschikt over een wasruimte en twee aparte cabines waar mensen van alle religies rustig kunnen bidden of mediteren. De gebedsruimte is altijd open en bereikbaar via Entree D op niveau -1. De twee cabines waarin mensen kunnen bidden en/of mediteren zijn, per cabine, afsluitbaar vanaf de binnenkant.

Mag er in RAI Amsterdam gerookt worden?

Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook RAI Amsterdam per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Ook tijdens op- en afbouw is roken binnen niet meer toegestaan!

Voor rokers zijn buiten speciale rookzones gecreëerd. Houd er rekening mee dat wanneer buiten gerookt gaat worden, er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

De overheid legt boetes op aan personen en organisaties die zich niet aan de wet houden. RAI Amsterdam is bij overtredingen dus strafbaar en zal boetes waar mogelijk door belasten aan organisaties of individuen. Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen, zullen wij rokers actief attenderen op het rookbeleid. Daarnaast rekenen wij op ieders medewerking!

Is er een garderobe?

Ja, tegen betaling van €2,00 kan een jas in de garderobe achterlaten worden. Een tas kan tegen extra kosten ook worden ingeleverd bij de garderobe.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Helaas, zijn er tijdens Horecava geen kluisjes. Wel kan er gebruik gemaakt worden van onze garderobe.

Zijn er in RAI Amsterdam ook geldautomaten aanwezig?

In de entrees van het RAI complex tref je een geldautomaat aan van de ABN AMRO Bank en ING Bank. Bij de informatiebalies in de diverse entrees kan geïnformeerd worden naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen.

TIP: pin van tevoren en voorkom lange wachtrijen bij de geldautomaat.

Welke catering mogelijkheden zijn er beschikbaar?

RAI Amsterdam biedt een grote hoeveelheid cateringmogelijkheden aan voor exposanten en bezoekers. Voor ieder wat wils, van Aziatisch tot Westers eten.

Waar kunnen we iets eten of drinken?

Verspreid over de hele beurscomplex zijn er cateringpunten aanwezig.

Is er gratis wifi beschikbaar?

Ja, er is overal gratis wifi beschikbaar tijdens Horecava.

Het antwoord op mijn vraag staat er niet bij...

Mocht je vraag nog niet beantwoord zijn met de hulp van deze veelgestelde vragen pagina. Dan kun je ook een mailtje sturen naar registreer@rai.nl. Let wel: Vanwege drukte kan het voorkomen dat je wat langer dan gebruikelijk moet wachten op een reactie via de mail.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!