De Lekkerste Wedstrijden

Ervaar van 9 tot en met 12 januari 2023 de Lekkerste Wedstrijden en volg de enthousiaste, professionele deelnemers op de voet bij het maken van hun creaties. Laat je inspireren door de nieuwe producten, andere bereidingswijzen of leuke samenstellingen én pik een hapje mee! Jouw beoordeling wordt deels meegenomen met de eindbeoordeling.

De Lekkerste Wedstrijden

Tijdens Horecava 2023 wordt er gestreden om de volgende acht titels:

Wil jij mee doen? Je kunt je via de website van De Lekkerste Wedstrijden opgeven!

NK Lekkerste Broodje

Het Lekkerste Broodje is de bekendste en langstlopende wedstrijd van de Lekkerste Wedstrijden. In 2023 wordt namelijk voor de 38e keer de winnaar van het Lekkerste Broodje uitgeroepen. Om kans te maken op deze titel zijn uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, smaakstelling en inkoopprijs van belang om de vakkundige jury te overtuigen.

NK Lekkerste Burger

Tijdens deze wedstrijd gaat het maar om één ding: de allerlekkerste hamburger van Nederland maken. Degene die dit voor elkaar krijgt zal de prijs voor Lekkerste Hamburger in de wacht slepen. Het draait vooral om nieuwe smaken, lekkere toppings, smeuïge sauzen en verrassende combinaties.

NK Lekkerste Vegan Burger

Vegan is een langdurige trend en aangezien steeds meer consumenten hier voorkeur aan geven, besteden ook Stichting de Lekkerste Wedstrijden en Horecava hier aandacht aan. In 2022 werd de Lekkerste Vegan Burger geïntroduceerd. Helaas ging Horecava 2022 niet door en zal in 2023 voor de allereerste keer deze titel uitgereikt worden. Wie verrast het publiek en de vakjury met een fantastische vegan creatie?

NK Loaded Fries

Loaded Fries, een concept dat is komen overwaaien uit het buitenland, worden ook in Nederland steeds populairder en krijgen in vele restaurants een plekje op de menukaart. Alle mogelijkheden rondom friet, toppings en sauzen komen voorbij, je kunt het zo gek niet bedenken! Wie bedenkt de juiste combinatie van ingrediënten, textuur, smaak en kleur om de titel beste Loaded Fries te pakken?

NK Pizza Bakken

Deze pizzawedstrijd wordt georganiseerd door Pizza Profs, die het podium van Stichting de Lekkerste Wedstrijden gebruikt om de titel voor beste pizza van Nederland uit te reiken. Dé trend onder pizzabakkers in Italië is om lekker te combineren met gezond. Welke pizza is klaar voor het grote publiek en wie bakt de meest creatieve, gezonde en lekkere pizza?

NK Lekkerste Pasta

Nog een nieuwkomer in het rijtje is de wedstrijd om de Lekkerste Pasta. Pasta is van alle tijden, en de kunst van het koken met de allerbeste ingrediënten, pure smaken en weinig bewerkingen is typisch Italiaans. We zien steeds meer ontwikkelingen rondom pasta en daarom vindt deze nieuwe wedstrijd op Horecava 2023 plaats tijdens de Italiaanse dag (samen met het NK Pizzabakken). Een kans voor pastamakers om hun pasta een podium te geven!

NK Pannenkoeken Bakken

Pannenkoekenliefhebbers of -bakkers opgelet! Ervaren koks van pannenkoekenrestaurants uit heel Nederland strijden om de titel. Er komen lekkere, spannende en originele recepten voorbij. Naast de beoordeling van de professionele vakjury worden de pannenkoeken ook beoordeeld door een kinderjury. Als pannenkoekenbakker moet je natuurlijk ook de jongere generatie enthousiast maken!

Lekker Anders

Wat is er ‘Anders’ aan deze titel? Deze wedstrijd is specifiek bedoeld voor horecamedewerkers met een arbeidsbeperking. Ondanks dat zijn de prestaties en creaties van de gerechten niét anders. Vooral de creativiteit, het secuur werken en het enorme enthousiasme vallen op bij deze wedstrijd!

Dit is het programma van 2023:

Maandag 9 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Broodje
15.00 uur: NK Lekkerste Burger

Dinsdag 10 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Pasta
15.00 uur: NK Pizza bakken

Woensdag 11 januari
11.00 uur: Lekker Anders
15.00 uur: NK Lekkerste Vegan Burger

Donderdag 12 januari
11.00 uur: NK Loaded Fries
15.00 uur: De Lekkerste Pannenkoek

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!