Steun Voedselonderwijs

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 29 december 2017

Tijdens de Horecava vraagt de Alliantie Voedselonderwijs met levensmiddelengroothandel De Kweker aandacht voor de noodzaak om voedselonderwijs een structurele plek te geven in het basisonderwijs. Zodat kinderen leren waar voedsel vandaan komt en bewust keuzes kunnen maken. Dankzij de ondersteuning van de Horecava kunnen we tijdens deze vierdaagse beurs handtekeningen ophalen en voedselonderwijs op de politieke agenda krijgen.

Alliantie Voedselonderwijs vraagt aandacht voor structureel voedselonderwijs

Voedselonderwijs is nodig

Het is belangrijk om kinderen al vroeg en structureel kennis te laten maken met gezonde voedingsgewoontes. Kinderen die meer weten over hun voedsel, zoals de herkomst, productiewijze, samenstelling en/of bereiding zijn in staat bewuste keuzes te maken en hebben hierdoor een grotere kans op een gezond voedingspatroon. Als bewuste consumenten staan zij meer open voor de innovaties die food professionals introduceren.

Handtekeningenactie

Om het als burgerinitiatief op de politieke agenda te krijgen zijn er 40.000 handtekeningen nodig. We zijn al goed op weg, maar om dit doel te bereiken vragen wij iedere bezoeker en exposant van de Horecava een handtekening te zetten en deze boodschap zelf te verspreiden. Op maandag is er een spraakmakende kick-off en alle dagen worden er actief handtekeningen verzameld.

Teken de petitie

Wij vinden het ontzettend belangrijk om voedselonderwijs onder de aandacht te brengen en wij vragen food professionals zoals u, om samen met ons het voortouw te nemen. Steunt u voedselonderwijs? Teken hier en verspreid de boodschap!

Teken de petitie hier