Tech en Dienstverlening

Ozontechniek biedt oplossingen voor echte desinfectie

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 23 september 2020

Ozontechniek is gespecialiseerd in desinfectie van lucht en water zonder chemicaliën. Een hot topic in deze tijd, waar we onze handen vele malen per dag desinfecteren. Om onder andere de branche te helpen heeft Ozontechniek daarom maar liefst 2 innovaties op de markt gebracht die bijdragen aan de veiligheid voor gasten en personeel.

Ozontechniek is een technische handels firma gespecialiseerd in desinfectie van lucht en water zonder chemicaliën. Door met verschillende partners samen te werken bieden ze oplossingen voor diverse professionele markten. Daarom hebben ze als antwoord op de vraag naar 100% oplossingen als wapen tegen Corona een tweetal unieke systemen, beiden gebaseerd op UV-C en ionisatie. Ozontechniek streeft naar de beste oplossing voor ieder ruimte, werken we met gecertificeerde systemen en ervaren fabrikanten.

OZONOS: desinfectie van werk- en leefruimtes

Het unieke OZONOS luchtdesinfectie apparaat is ontwikkeld om bacteriën, virussen en schimmels en geuren te verwijderen. De toegepaste techniek van UV-C en ionisatie zuigt verontreinigde lucht aan en behandelt deze in een aluminium buis met UV-C en O3. De combinatie zorgt voor een snelle en 100% desinfectie van de lucht die erdoor heen gaat en veilig gezuiverd naar buiten gaat. Een unit kan 55m³ lucht zuiveren en schoon houden. Het OZONOS apparaat is gecertificeerd en goedgekeurd voor gebruik in ruimtes waar mens & dier aanwezig zijn.

Voordelen van het OZONOS luchtzuiveringsapparaat:

  • Geïntegreerde ventilator zuigt vervuilde lucht aan;
  • Lucht passeert de UV-C lamp en de speciaal ontwikkelde fotozone-emitters;
  • Verbinding van ozon met geurmoleculen • Verwijdering van geuren, doden van ziektekiemen, virussen (o.a. COVID-19) en bacteriën;
  • Gezuiverde, gedesinfecteerde lucht wordt veilig teruggevoerd naar de ruimte.

Lees ook de uitgebreide omschrijving en het testrapport.

Ozontechniek biedt oplossingen voor echte desinfectie | Horecava

COMVAT DUA3: eerste robot met 2 luchtreinigingstechnieken

De robot COMVAT DUO3 is de eerste en enige robot welke gebruikt maakt van een combinatie  van de 2 beste luchtreiniging technieken om zo een nog beter en snellere desinfectie te realiseren. Het systeem is geschikt voor gebruik in grotere ruimtes en is ontwikkeld door een Europese fabrikant van medische apparatuur. De reinigingstijd van een oppervlakte van 75 m² duurt ongeveer 10 minuten, daarna kan de robot verplaatst worden voor de volgende 75 m2 voor een UV-C behandeling. Voor een combinatie behandeling om ook in alle hoeken (schaduwzijden), b.v. onder stoelen, tafels e.d. in vergaderruimtes, recepties, gangen e.d.  100% te desinfecteren, is een behandeling van 60 minuten nodig voor 75 m². Dit kan b.v. wekelijks gebeuren en deze combinatie behandeling is uniek en gebeurd d.m.v. UV-C en O3. Gedurende beide behandelingen mag niemand aanwezig zijn in de te behandelen ruimte.

Voordelen van de COMVAT DUA3:

  • De eerste en enige gecombineerde oplossing van UVC + O3
  • Drievoudige veiligheidslaag: aanwezigheidsdetectie, ozonsensor en alarm (akoestisch en optisch)
  • Onmiddellijke integratie in bestaande reinigings- en desinfectieprocessen. Bediening en monitoring via tablet.
  • Modulaire desinfectietijd afhankelijk van het ruimteoppervlak
  • Eenvoudig te verplaatsen systeem, met 4 multi-directionele wielen

Lees ook de uitgebreide omschrijving.

Ozontechniek biedt oplossingen voor echte desinfectie | Horecava

Voor meer informatie over deze producten en Ozontechniek ga naar de website.