Gezelligheid nog niet terug in café segment

Aangeboden door: Foodservice Denktank
donderdag, 30 juli 2020

Na 2,5 maand gesloten deuren mocht de horeca weer open. In de derde week van juni vroegen wij aan 25 beslissers naar de gezelligheid in het segment café...

Na 2,5 maand gesloten deuren mocht de horeca eindelijk weer open op 1 juni! In de derde week van juni vroegen wij aan 25 beslissers uit het segment bar/café hoe de vlag er nu bij hangt, wat hun ervaringen zijn in de afgelopen periode en hoe zij naar de toekomst kijken.

De belangrijkste conclusies:

  • Beslissers hebben relatief weinig vertrouwen in de overheid (55%)
  • Outlets verwachten gemiddeld € 90.000,- omzetverlies over 2020
  • Outlets verliezen in de eerste maand na opening 72% van hun capaciteit
  • Tijdens de horecasluiting (15 maart tot 1 juni) is bezorgen en afhalen weinig toegepast
  • Na de heropening op 1 juni is er meer focus op food
  • Draagvlak voor 1,5-meter afstand neemt steeds verder af

Het vertrouwen in overheid is relatief laag

Binnen de natte horeca ligt het vertrouwen in de Nederlandse overheid (55%) eind juni lager dan in de segmenten restaurant en cafetaria (beiden 61%). De belangrijkste reden voor beslissers die negatief zijn is het in stand blijven houden van de regels omtrent 1,5-meter afstand. Hierdoor verliezen bar/cafés een groot deel van hun capaciteit en daarmee ook hun omzet.

1,5-meter regels drukken zwaar op de omzet en de capaciteit in de zaak

Alle bars en cafés zijn open gegaan op 1 juni en zijn ook nog steeds geopend. Elke outlet verwacht verlies te gaan draaien over 2020 met een gemiddelde van € 90.000,- per outlet. Als de omzet van juni 2020 wordt vergeleken met die van juni 2019 verwachten bar/cafés gemiddeld 48% minder omzet binnen te halen. In juli wanneer er geen limiet meer aan het aantal gasten wordt gesteld mits de 1,5 meter wordt gewaarborgd, blijft het verwachte omzetverlies ten opzichte van juli 2019 met 45% bijna net zo hoog als in juni.

Download de Whitepaper

Bovenstaande informatie is slechts een gedeelte van het volledige onderzoek. Wil je meer resultaten zien, download dan hieronder de whitepaper en bekijk alle inzichten. Vind je het daarnaast zelf ook leuk en belangrijk om jouw mening te geven in een volgend onderzoek? Meld je dan aan voor de Foodservice Denktank.

Download Whitepaper
Aanmelden Foodservice Denktank