Lekkerste Broodje On the Move is voor Hamouchi

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 10 januari 2018

Lekkerste Broodje On the Move van Nederland wordt gemaakt door Karim Hamouchi. Hij won met zijn Tasty Marrakech de vakwedstrijd Lekkerste Broodje on the Move.

Amsterdam – Karim Hamouchi maakt het Lekkerste Broodje On the Move van Nederland. Hamouchi won tijdens Horecava met zijn Tasty Marrakech de vakwedstrijd Lekkerste Broodje on the Move.

Hamouchi werkt op de B Pier op Schiphol. ‘Ik ben niet eens kok. Ik ben manager’, riep de dolblije winnaar verbaasd uit. De vakjury prees het winnende broodje vanwege het handzame karakter, het gebruiksgemak en natuurlijk vanwege de uitmuntende smaak.

De wedstrijd Lekkerste Broodje On the Move is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij horecabedrijven of in snelwegkeukens. De broodjes moeten, behalve smakelijk, vooral goed te hanteren zijn, bijvoorbeeld onderweg, achter het stuur.

De opdracht was om live op het podium, binnen zeven minuten, vijf identieke broodjes te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het broodje.

TOP 3

De volledige top 3 van het Lekkerste Broodje on the Move luidt als volgt:

  1. Karim Hamouchi – Tasty Marrakech
  2. Astrid Roos – Rotterdam on the Move
  3. Dilman Taha – Street Favorit

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 9 deelnemers deel. De vakwedstrijd om het Lekkerste Broodje On the Move van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos, Carl Siegert en Lebo Kaas.


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl