Horecavateam in beeld: Jacky Steffens

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 17 december 2020

Maak door middel van dit wekelijkse item, kennis met de gezichten achter Horecava. Wie zijn wij en waar houden wij ons mee bezig voor aankomende beurs? Een klein kijkje achter de schermen, met deze week in beeld: Jacky Steffens.

“Het moment waar ik het meest naar uitkijk? 1 februari het Horecava Limited! Ik hoop dat we aan het einde van de dag met zijn alle terug kijken op een geslaagd en memorabel evenement. Elkaar een “high five” geven van ‘kijk eens wat we hebben neergezet’, hoe mooi zou dat zijn?!” zegt Jacky met een lach op haar gezicht.

“Ik denk dat onze grootste uitdaging dit jaar is om de beleving en het gevoel van de fysieke Horecava ook online over te brengen.”

Jacky is ruim tien jaar werkzaam bij RAI Amsterdam. Zij begon met een Sales functie en vervult nu ruim zes jaar een operationele functie. “Innovatie is mijn grote passie. Ik heb dan ook onder meer samen met twee andere collega’s het traject TrendLAB /InnovatieLAB ontwikkeld. Deze sub events heb ik de afgelopen jaren verder ontwikkeld en op alle vak-en publieksevenementen van de RAI gepresenteerd. Zo ook het Horecava TrendLAB. Sinds oktober dit jaar maakt Jacky volledig onderdeel uit van het Horecavateam. Iets was ze geweldig vindt. “Horecava is natuurlijk een van de meest spraakmakende en mooiste beurstitels van de RAI.”

Als Operations Manager is Jacky een belangrijke tussenschakel binnen de organisatie. Gelukkig heeft zij voor het organiseren van deze online editie al veel ervaring opgedaan binnen andere functies. Zo is Jacky onder meer werkzaam geweest bij een reclamebureau en heeft zij binnen de RAI gewerkt voor alle eigen beurstitels, met hierbij diverse online componenten.

Horecava Limited 

Voor deze virtuele editie is Jacky momenteel veel in gesprek met partners. Samen met hen kijkt zij onder andere naar de invulling van de studio; van regie tot design. “We willen verschillende settingen creëren met boeiende content, een beetje ‘Life & Cooking’ maar dan Horecava style,” daar ben ik voornamelijk mee bezig vertelt Jacky enthousiast!

Naast deze werkzaamheden is Jacky samen met collega Astrid medeverantwoordelijk voor alle studioplanningen. Iets wat normaalgesproken al een hele uitdaging is, maar nu vanwege Corona nog een stuk ingewikkelder. Dit vanwege extra hygiënemaatregelen die toegepast moeten worden. Hiervoor heb je gewoon nog meer tijd, maar ook mankracht en spullen nodig aldus Jacky. Haar focus ligt voornamelijk op ‘Het Podium’.  De main stage van Horecava Limited waar op 1 februari veel prominente sprekers aan het woord zijn.

“Het was zeker even schakelen, maar het is ook gewoon een kans! Wat ik heel mooi vind, is dat we nu echt een platform aan het bouwen zijn waar we ‘year round’ spraakmakende en relevante content kunnen delen.” 

Uitdagingen

“De grootste uitdaging dit jaar zit hem met name in de Covid-19 maatregelen. Het managen van de capaciteit van de ruimtes en het aantal mensen dat wij verwachten, is een hele klus.” Daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal andere uitdagingen binnen Jacky haar werkzaamheden. “De techniek bijvoorbeeld en alle wat hierbij komt kijken, maar ook de verwachtingen van zowel exposanten als de bezoekers en of we deze allemaal waar kunnen maken. Dit soort uitdagingen ga ik graag aan!”

“Ik weet dat wat we in de studio gaan doen heel gaaf gaat worden”, vertelt Jacky verder. Onder meer op basis van de designs kun je ook goed inschatten hoe alles er straks uit komt te zien en hoe alles gaat leven.” Een fysieke editie gaat er natuurlijk heel anders aan toe”, vertelt Jacky, Het was zeker even schakelen, maar het ook gewoon een kans! Wat ik heel mooi vind, is dat we nu echt een platform aan het bouwen zijn waar we ‘year round’ spraakmakende en relevante content kunnen delen en op verder kunnen bouwen in de toekomst.

De toekomst

Dat is iets waar ik ontzettend naar uitkijk, net als naar het evenement op 1 februari! “Ik hoop dat we aan het einde van de dag met zijn alle terug kunnen kijken op een geslaagd en memorabel evenement. Elkaar een high five kunnen geven van ‘kijk eens wat we hebben neergezet’, hoe mooi zou dat zijn?!”En dan op naar 2022!