Interieur en Design

Entree Magazine: 5 hotels met inspirerende staycations

Aangeboden door: Entree Magazine
donderdag, 26 november 2020

Steeds meer Nederlanders boeken in deze tijd een ‘staycation’: een overnachting in eigen land of zelfs in eigen stad. Hotels spelen daar volop op in met bijzondere arrangementen. Entree Magazine selecteert er vijf.

1.Boutique Hotel Eleanor in Middelburg

Zeeland is sowieso al mooi, maar Boutique Hotel Eleanor in Middelburg maakt het nóg een stukje aangenamer. Van 1 december tot en met 17 december koken Zeeuwse topchefs er de sterren van de hemel voor gasten die er een staycation boeken. Edwin Vinke (De Kromme Watergang**): “Fantastisch om de Zeeuwse schelpjes een podium te kunnen blijven geven.” De bekende chef trapt af met een heus fruits-de-mer-menu. Ook Thijs Meliefste (Meliefste*) en de chefs van Kale & De Bril, Nummer 7 en FINE Veere staan op het programma. Meliefste: “Ik vind het een mooi gebaar van Eleanor en wij zijn er enorm mee geholpen. Dat waarderen we en daarnaast vind ik het ook écht leuk om te doen.” Het hotel voor de ideale staycation is te vinden in een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg.

2.Hotel blooming en restaurant Zandberge in Bergen

Een nachtje weg in eigen land is leuk, maar de staycations van hotel blooming (zonder hoofdletter, want volgens de eigenaren is ‘blooming’ een werkwoord) zijn juist gericht op een langer verblijf. Tot en met 15 januari biedt het hotel een arrangement aan van twee, drie, vier of vijf dagen onder de noemer ‘Every day a blooming day’. De f&b-outlets van blooming ondergingen onlangs een grote restyling. Een van de resultaten is het gloednieuwe restaurant Zandhoeve. Chef Roel Oostrum gebruikt veel producten uit de bijbehorende moestuin De Hoftuin, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Blooming staat onder leiding van Mike Bosman en bestaat ook uit het verderop gelegen landgoed Het Hof en blooming beach in Bergen aan Zee (dit jaar niet open). Eigenaar Stichting blooming is verantwoordelijk voor diverse sociale en maatschappelijke projecten.

Entree Magazine: 5 hotels met inspirerende staycations | Horecava

Foto: Richard Sinte Maartensdijk/Horeca in Beeld

3.The Collector in Den Haag

In december 2019 openden Tsibo Lin en Celine Lin-Chu The Collector in Den Haag. Het hotel heeft een prachtige lobby, waar gasten kunnen ontbijten, wat kunnen drinken en huisgemaakte taarten kunnen bestellen. De samenwerkingen met restaurants zorgen er nu voor dat hotelgasten er ook kunnen dineren. Voor deze culinaire staycations kwamen eerder de chefs van Mr. Sam (Amsterdam) en Loetje en op 4 en 5 december is het de beurt aan restaurant Impero Romano. In het hotel met 57 kamers zijn veel historische items en merkwaardige moderne kunstobjecten te zien. Het hotel valt onder SLOK Hospitality Group, bekend van Mr. Jordaan, Linden Hotel en Hotel Luxer in Amsterdam. Lin is daarnaast medeoprichter van Foodhallen Amsterdam en Rotterdam en de Kanarie Club.

Entree Magazine: 5 hotels met inspirerende staycations | Horecava

4.NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam

Het beroemde Krasnapolsky, midden op de Amsterdamse Dam, zet van 10 t/m 13 december in op een ‘Royal Suite Dining Experience’. De suite van het hotel wordt speciaal voor deze gelegenheid getransformeerd tot intiem restaurant met slechts een paar tafels. Gasten krijgen er een diner van vijf gangen uit The White Room van Jacob Jan Boerma en Randy Karman en dineren met spectaculair uitzicht over de Dam. Met recht een Royal Suite Dining Experience dus! Na een nacht in een van de premium-kamers, ontbijten gasten ‘s ochtends in de Winter Garden, een van de bekendste ontbijtzalen van ons land. The White Room kreeg in 2017 de felbegeerde Michelinster.

Entree Magazine: 5 hotels met inspirerende staycations | Horecava

5.Château St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul

De Oostwegel Collection bestaat uit vier huizen, waaronder Château Neercanne in Maastricht. Omdat dit huis met twee restaurants momenteel niet geopend is, werd er iets ludieks bedacht. Het team van Restaurant Château Neercanne kookt momenteel in het St. Gerlach Paviljoen (zie foto). Om dit tot een succes te brengen, werd het Paviljoen volledig getransformeerd tot pop up-restaurant, zelfs inclusief meubilair van Neercanne. Het team van L’Auberge (het tweede restaurant van Neecanne) kookt in spectaculaire kassen die zijn neergezet in de binnentuin van St. Gerlach. En mooie win-win-situatie: de twee teams van Neercanne blijven aan het werk en Château At. Gerlach heeft opeens niet één restaurant, maar drie!

Entree Magazine: 5 hotels met inspirerende staycations | Horecava