Food en Wine

Bellavita Expo kondigt sterren line-up aan op Horecava

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 7 december 2017

Bellavita Expo Amsterdam heeft de namen bekendgemaakt van de top chef-koks en sommeliers die op Horecava hun kunsten gaan vertonen. De expo is te bezoeken tijdens de eerste drie dagen van de Horecava, die plaatsvindt van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.

Voor het eerst vindt Bellavita Expo plaats tijdens Horecava, in een aparte hal. Hier maken bezoekers kennis met Italiaanse ambachtelijke fine food producten en wijnen. Bij Bellavita Expo Amsterdam komt een line-up van bekroonde chef-koks, sommeliers en experts samen op het podium van de Food, Wine & Beer Academy om het beste van Italië te laten zien.

Enkele hoogtepunten van de show:

  • Salvatore Bianco, hoofd Michelin-restaurant Il Comandante in Napels, creëert elegante gerechten met een exquise smaak, in combinatie met een onberispelijke esthetiek.
  • Nicoletta Tavella, oprichter van La Cucina del Sole (de belangrijkste Italiaanse kookschool in Nederland), kookt in masterclasses met de beste Italiaanse producten.
  • Sarena Solari, winnaar Heel Holland Bakt 2015, deelt haar passie voor baksels waarbij haar Italiaanse afkomst de boventoon voert.
  • Han Sjakes, wijndeskundige, leidt een panel deskundigen uit de wijnindustrie die hun expertise delen over de positionering van Italiaanse wijnen in de Benelux.
  • Beppe Moccero, chef-kok en mede-eigenaar van Eatmosfera, geeft een kookcursus over Italiaanse primi piatti, die inzicht geeft in de fascinerende wereld van risotto.
  • Starita Pizza Academy, een van ’s werelds beste pizzeria’s, demonstreert de bereiding van een authentieke Napolitaanse pizza.
  • Roberto Abbadati, chef-kok consulent, mixoloog en performer, laat in masterclasses zien hoe hapjes en drankjes het beste bij elkaar passen én hoe innovatieve smaken bij cocktails elkaar aanvullen.

Wat is er nog meer te zien op Bellavita Expo

Veel exposanten introduceren ‘groene innovaties’ zoals veganistische kaas, biodynamische wijn en biologische koffie, een groeiende trend in Italië. Ook kunnen bezoekers innovatieve producten, rechtstreeks afkomstig van kleinere Italiaanse producenten, proeven; zo krijgen zij inzicht in de nieuwste ontwikkelingen in deze branche. Bovendien vinden de Bellavita Awards plaats; het eerste internationale prijzenprogramma voor ambachtelijke Italiaanse producten. De juryleden beoordelen op tal van criteria of de producten geschikt zijn voor de Beneluxmarkt.

Over Bellavita Expo

Bellavita Expo is de grootste ambachtelijke Italiaanse voedsel- en drankententoonstelling buiten Italië. Het wordt gehouden in vele grote steden, naast Amsterdam zijn ze ook te vinden in Londen, Warschau, Chicago, Toronto, Mexico City en Bangkok. Bellavita Expo brengt professionals die een passie hebben voor authentieke Italiaanse producten van hoge kwaliteit, samen.

Over Horecava

Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. De beurs is een uur extra open: van 10.00 – 18.00 uur. Bezoekers kunnen met één ticket meerdere dagen komen. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op TwitterFacebookInstagramLinkedIn en Youtube.

 


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl