Welk pannenkoekenrestaurant maakt lekkerste pannenkoek

Aangeboden door: Horecava
maandag, 9 januari 2017

Wie bakt de lekkerste, spannendste en origineelste pannenkoek met groenten van Nederland? Groenten zijn trendy, verantwoord, lekker en divers. Daarom vormen zij de ideale basis voor dé pannenkoek van 2017 en een creatieve uitdaging voor pannenkoekenrestaurants in Nederland.

Op donderdag 12 januari 2017 vindt voor de vierde keer het Nederlands Kampioenschap Pannenkoek Bakken voor professionals plaats op de Horecava. In een spannende voorronde in november zijn de 15 beste professionele pannenkoekenbakkers geselecteerd om in de finale te strijden om de Gouden Koekenpan.

Groenten in de hoofdrol

Groenten nemen een steeds belangrijkere rol in op het bord binnen de horeca. De ervaren koks worden uitgedaagd om deze trend te vertalen naar een heerlijke pannenkoek. Deze specialiteitpannenkoek hoeft niet vegetarisch te zijn. De professionals mogen hun creativiteit tonen door ook andere ingrediënten te gebruiken. Wat ze gaan bakken? Een greep uit de verrassende creaties: “Pannenkoek Boerenkool mét Worst”, “Ratatouille”, “Een Konijn bij de Bakker”, “Winter Wonder Land” en “Dwars door de Moestuin”.

De jury

Wie kan er nu beter beoordelen of een pannenkoek goed, leuk en lekker is dan de kinderjury? Lieke en Nyssa (11 jaar) zijn niet onbekend met de wedstrijd en mogen voor een tweede keer plaats nemen in de jury. Zij kiezen de lekkerste pannenkoek met groenten geschikt voor kinderen en reiken een eigen kinderjuryprijs uit. Alle pannenkoeken worden natuurlijk ook beoordeeld door een professionele jury. De winnaar gaat naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken’, de Gouden Koekenpan en een prijzenpakket.

Organisatie

Het kampioenschap wordt georganiseerd door Hakvoort Professional en Koopmans Professioneel, in samenwerking met de Stichting ‘De Lekkerste Wedstrijden’ en de Horecava. Koopmans Professioneel verbindt zich actief aan het kampioenschap om de kennis en kunde van professioneel pannenkoek bakkend Nederland te stimuleren.

Over Koopmans Professioneel

Koopmans Professioneel is hét merk op het gebied van pannenkoeken, bakken en binden. De professionele gebruiker kan kiezen uit een breed assortiment kwaliteitsproducten: van basismelen en pannenkoekmixen tot pannenkoeken kant en klaar. Meer informatie over het assortiment is te vinden op www.koopmans-professioneel.nl. Koopmans Professioneel is een merk van Dr. Oetker Professional.

Meer informatie over het NK Pannenkoeken Bakken is te vinden op www.nkpannenkoeken.nl.


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl