Koffie Thee Cacao

Trendreport Entree: 3x koffie hotspots

Aangeboden door: Entree Magazine
donderdag, 11 april 2019

Nederlanders drinken de meeste koffie wereldwijd. Van groot belang dus om aan de wensen van jouw gast te voldoen. Een beetje inspiratie kan dan geen kwaad! Wij geven je drie koffie-hotspots om te bezoeken!

1. NewWerktheater in Amsterdam

Zeventien jaar lang werkte creative agency …,staat achter de schermen voor veel horecabedrijven. Het project van oprichter Jochem Leegstra en Julia Kortekaas, NewWerktheater, is daarom extra bijzonder: ze bouwden een voormalig theater in Amsterdam om tot hun nieuwe studio én bouwden het uit met een restaurant, een fotostudio,  en meeting-, event- en expositieruimtes. Ze wonnen er best Coffee concept 2017 mee, onderdeel van de Entree Awards. Door hun aandacht voor kwaliteitskoffie lieten zien dat koffie in de horeca in een nieuwe fase was beland: kwaliteitskoffie was niet langer alleen maar verkrijgbaar in speciale koffiebars.

Horecava - trendreport entree koffie hotspots huisgemaakte tarte tatins

2.Starbucks Reserve Roastery in New York

Zoekt je inspiratie op het gebied van koffie en ben je binnenkort in New York? Sla dan de Starbucks Reserve Roastery in het Meatpacking District in New York zeker niet over. In de designtempel van ruim 2.000 vierkante meter (!) is plek voor 600 gasten en hij bestaat uit diverse onderdelen. Zo wordt er natuurlijk koffie gebrand door de ‘Starbucks Master Roasters’ en zijn er twee bars op verschillende verdiepingen gesitueerd waar koffie op allerlei manieren wordt bereid. Daarnaast is er de Arriviamo Bar, die is geïnspireerd op de Italiaanse aperitivo-traditie. De bekende mixologist Julia Momose stelde een kaart met koffie- en theecocktails samen. Een daarvan is de Nocino Notte van koud gebrouwen koffie, gin en zwart truffelzout, maar gasten kunnen er ook bier, wijn en ‘gewone’ cocktails bestellen. Ten slotte zijn er overal zitplekken en ‘shop corners’ en is er de bekende bakkerij Princi gevestigd. Het is na Seattle, Shanghai en Milaan de vierde Roastery van Starbucks en later dit jaar komen er nog vestigingen in Tokio en Chicago.

Horecava - trendreport entree koffie hotspots starbucks new york

3. Kaafi in Den Haag

De van oorsprong Amerikaanse Zeeshan Malik opende in 2017 koffiebar Kaafi in de Haagse Prinsenstraat. Kaafi verwijst naar de vele manieren waarop het woord koffie wordt uitgesproken. Naast koffie kunnen gasten er ook ontbijten en lunchen. Over het interieur: dat is stijlvol en strak ingericht. Eyecatchers zijn de houten bar, de cognackleurige stoelen en banken en de opvallende kast met koffiespullen die tevens te koop zijn. Kaafi bestaat uit twee etages en heeft veel zitruimte. Niet voor niets vinden veel zzp’ers dagelijks hun weg naar Kaafi.

Horecava - trendreport entree koffie hotspots kaafi