RAI organiseert digitale vakbeurzen

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 29 oktober 2020

Ook voor RAI Amsterdam is de impact van Covid-19 op internationale beurzen en events groot. Juist nu is er veel behoefte aan internationaal kennisdelen, netwerken en zakendoen. Nieuwe technologie maakt het mogelijk om exposanten, bezoekers en sprekers (die niet mogen, kunnen of willen reizen) online en interactief te verbinden. Dat is zeer succesvol gebleken tijdens GreenTech Live & Online, de internationale vakbeurs voor de tuinbouw technologie die volledig digitaal plaatsvond op 20, 21 en 22 oktober.

In drie dagen tijd schreven 6.300 tuinbouw professionals uit 140 landen zich in, hebben 70 exposanten deelgenomen, zijn er 30.000 video’s bekeken en hebben 53 kennissessies plaatsgevonden met 121 sprekers tijdens deze virtuele editie van GreenTech. In totaal zijn er vorige week 3.431 nieuwe connecties gemaakt tussen bezoekers, exposanten en sprekers.

Maurits van der Sluis, COO van RAI Amsterdam is trots: “Wij zijn al jaren in staat de juiste mensen en de juiste bedrijven bij elkaar te brengen tijdens een live event. Het is ons nu ook gelukt dit tijdens GreenTech Live & Online te doen. Het toevoegen van een online schil biedt ons de kans om de behoefte en gedrag van onze bezoekers en exposanten goed in kaart te brengen: Welke partijen zijn op zoek naar elkaar? Welke content verbindt hen? En wie zijn onze meest waardevolle leads?

“Het toevoegen van een online schil biedt ons de kans om de behoefte en gedrag van onze bezoekers en exposanten goed in kaart te brengen.”

Positieve geluiden

Maren Schoormans, Chief Business Development Officer Viscon Group: “Op het eerste gezicht ben ik verdrietig over de lege hallen. Hier zouden we normaal gesproken GreenTech hebben. Maar dankzij GreenTech Live & Online groeit deze nieuwe beweging exponentieel. Dit is een uitstekende start van een nieuw tijdperk! Rioleringsbeheerder Pieter Vellekoop, gemeente Westland: “Ironisch genoeg heb ik tijdens een ‘gewone’ GreenTech nooit binnen een kwartier contact kunnen leggen met zoveel nationaliteiten. Bedankt voor deze kans”.

Van der Sluis vervolgt: “Wij versterken onze fysieke events met deze online tool, omdat we verwachten dat er in de komende tijd minder gereisd zal worden. Met deze online schil spelen we hier direct op in. Onze internationale events kunnen in de toekomst voortaan naast fysiek ook online bezocht worden. Hiermee boren wij een veel groter publiek aan”.

Greentech RAI online event | HorecavaKomende evenementen RAI AMSTERDAM

In RAI Amsterdam zijn studio’s gebouwd waar vandaan de komende maanden nog een aantal internationale vakbeurzen virtueel plaatsvinden. Van 3 tot en met 6 november draait alles om het samenbrengen van professionals, innovatie en kennisoverdracht tijdens Interclean Amsterdam Online. Amsterdam Drone Week vindt plaats in de eerste week van december (1 tot 3 december). Dit event bestaat ​​uit een online livestream met keynotes, paneldiscussies, interviews en diverse hoogwaardige netwerkmogelijkheden. METSTRADE Connect is een online event (10 december) van de METSTRADE waar de marine sector bijeenkomt om kennis en innovaties te delen tijdens verschillende sessies. Bovendien worden hier dit jaar de DAME Award en Boat Builder Awards uitgereikt.