Kriss Kross Amsterdam nachtburgemeesters van Nederland 2020

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 15 januari 2020

Kris Kross Amsterdam zijn door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeesters van Nederland 2020. De bekende Nederlandse deejays kregen de ambtskettingen omgehangen op woensdag 15 januari tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2020’ in Zuid-Pool eventlocatie Amsterdam, dat werd georganiseerd door de Horecava in samenwerking met HorecaBrains.

Kris Kross Amsterdam kreeg door presentator Jeroen Post de ambtsketen omgehangen. De populaire deejays nemen hiermee het stokje over van volkszanger Peter Beense. De Nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen door de Nederlandse horeca.

Juryrapport

De jury verkoos Kris Kross Amsterdam omdat zij een mooie afspiegeling zijn van de huidige generatie artiesten. Met hun muziek spreken zij een enorm breed publiek aan. Ook het in een ander jasje zetten van Nederlandstalige muziek werd als een pre gezien. De andere genomineerden in de finale waren DJ Jean en Mental Theo. Kris Kross Amsterdam bedankte alle aanwezige gasten en gaf aan de horeca als de belangrijkste ontmoetingsplek in de samenleving te zien. Later op de avond gaf Kris Kross Amsterdam nog spontaan een optreden voor de aanwezige gasten.

Positivo Award

Als kersverse Nachtburgemeesters reikten Kris Kross Amsterdam als eerste officiële daad de Positivo Award uit aan Lange Frans en Baas B. De Positivo Award zet een persoon, groep of organisatie die werkzaam is in de horeca in het zonnetje. Lange Frans en Baas B hebben na 10 jaar de strijdbijl begraven en staan sinds 2019 weer samen op het podium. Geweldig dat deze twee gasten elkaar weer gevonden hebben en meteen maar even een paar hits scoren. Lange Frans nam met trots de award in ontvangst en liet meteen even zien hoe je een feestje moet bouwen. Een optreden van Danny Froger maakte de avond compleet. Het feest MOOI!2020 ging nog tot in de late uurtjes door.


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl