Icademy biedt online cursus efficiënt voorraadbeheer aan

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 14 mei 2020

De cursus 'Efficiënt voorraadbeheer' gaat na een introductie uitgebreid in op de zogenoemde ABC-analyse waarmee je voorraad leert indelen.

Als je voor je bedrijf een voorraad moet bijhouden, komt het vooral op coördineren aan. Misschien heb je al ontdekt dat het beheren van een voorraad zo z’n eigen regels en wetmatigheden heeft. Ken je die nog onvolledig en heb je behoefte aan een heldere, bondige introductie, dan is de online cursus ‘Efficiënt voorraadbeheer’ precies wat je zoekt. Dat geldt ook als je merkt dat het voorraadbeheer binnen jouw bedrijf in de praktijk niet zo gladjes verloopt als je wel zou willen. Deze online training is bovendien uitermate geschikt als je precies op een rijtje wilt krijgen wat de zogenaamde ABC-analyse inhoudt.

De online cursus ‘Efficiënt voorraadbeheer’ gaat na een korte introductie eerst uitgebreid in op de zogenoemde ABC-analyse, een methode waarmee je je voorraad op een logische manier leert indelen in artikelklassen en sorteren in omzetgroepen. Je raakt vervolgens vertrouwd met de diverse criteria voor indeling. Een volgend onderdeel is gewijd aan de voorraadadministratie. Begrippen als ‘bijboeken’ en ‘afboeken’, ‘omzetsnelheid’ en ‘omzetduur’, maar ook verschijnselen als ‘seizoensinvloeden’ worden duidelijk uitgelegd. Hoe je in je administratie en op de werkvloer het beste kunt omgaan met derving is het onderwerp van een derde onderdeel. Tot slot besteden we aandacht aan de vier voornaamste bestelsystemen, waarbij gelet wordt op de diverse combinatiemogelijkheden tussen de variabelen ‘bestelgrootte’ en ‘bestelmoment’.

Duur van de online cursus

De e-learning ‘Efficiënt voorraadbeheer’ duurt ongeveer 40 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die een onderneming heeft waar het aanhouden van een voorraad van belang is voor het verdienen van geld. Ook voor medewerkers die zelf betrokken zijn bij voorraadbeheer binnen een onderneming zullen veel aan deze online training kunnen hebben. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Samenwerken en overleggen, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus ‘Efficiënt voorraadbeheer – Hoe je inzicht houdt in wat je organisatie in huis heeft’ bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Verwerkingsvragen, Stappenplan, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Toetsing

De online cursus ‘Efficiënt voorraadbeheer – Hoe je inzicht houdt in wat je organisatie in huis heeft’ wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Deze training is online gratis te volgen via het Studdy.nl platform nadat je hier een account hebt aangemaakt

Ga naar het Studdy platform voor de training