Grootkeuken

Food cultures in de spotlight op het Horecava InnovationLAB:

Aangeboden door: Horecava
zondag, 30 december 2018

Amsterdam, 21 december 2018 - Technologie in de keuken als oplossing voor het tekort aan goed opgeleid horecapersoneel. Welkom bij de Food Culture Next Level Kitchen. Technologie is eveneens een belangrijk element in de Food Culture High Traffic - Convenience, want ook onderweg wil de consument snel eten en drinken kunnen krijgen, afgestemd op hun behoefte en van hoge kwaliteit. Tijdens Horecava zijn deze en vier andere Food Cultures begin januari te zien en te ervaren in het InnovationLAB. De Horecava is van 7 tot en met 10 januari 2019 in RAI Amsterdam.

Keukenapparatuur communiceert met elkaar

Het grote tekort aan horecapersoneel en goed opgeleide chefs is in 2019 nog niet opgelost, maar de Food Culture Next Level Kitchen zorgt wel voor slimme oplossingen om het probleem deels te ondervangen. De techniek die verwerkt is in nieuwe horecakeukens maakt het voor minder ervaren of opgeleide chef mogelijk om toch een kwalitatief hoogwaardig gerecht te bereiden. Connected Cooking zorgt ervoor dat de apparatuur is voor te programmeren, met elkaar communiceert en op afstand te bedienen is. In Next Level Kitchen komen steeds meer technische mogelijkheden en systemen voor ‘order on demand’. De systemen waarbij de gast zelf via een zuil of mobiele telefoon kan bestellen en het daarna af kan halen, maken een verdere groei door. Waste Management speelt een rol in deze Food Culture. Op welke manier kunnen we in de horecakeuken zo efficiënt mogelijk met ‘afval’ omgaan? In het InnovationLAB vinden food professionals de antwoorden.

Eten of eten halen op efficiënte wijze

De consument eet steeds meer buiten de deur. Wanneer je continue onderweg bent om alles wat je moet en wat je wilt doen voor elkaar te krijgen, is efficiëntie immers een must. Als gevolg van deze drang naar tempo en effectief met je tijd omgaan, eten we en halen we ons eten tegenwoordig vooral op High Traffic locaties. Om de consument te bedienen in dit gemak zien we op treinstations en vliegvelden inmiddels een uitgebreid aantal fastservice-concepten. Bij tankstations laat je (rond lunchtijd) bij een bakkerscounter vers broodjes laten beleggen als alternatief voor de voorverpakte varianten. Deze trend zal vanaf 2019 verder ontwikkelen in aanbod als Food Culture High Traffic & Convenience. Evenals de groei van boodschapconcepten (vooraf bestellen en afhalen of ter plekke de ingrediënten voor het avondeten van die dag halen) op plekken waar veel verkeer van mensen is. Kleine, sfeervolle (buurt)winkels met een relatief beperkt aanbod van verse, lokale en huisgemaakte producten en/of vers bereide gerechten op een forensenlocatie. In het InnovationLAB zijn High Traffic locaties van de toekomst te zien als inspiratie met onder andere een volledige high traffic locatie van de toekomst in een compleet nieuwe presentatie van retail. In deze Food Culture gaat het om Convenience Concepten die inspelen op gemak, snelheid, vers én beleving: hoe kan je producten aantrekkelijker integreren en presenteren in je shop gedurende de dag? In een chaotische omgeving vol drukte ervaart de consument rust, met een kwalitatief goed product en in een prettige sfeer. Beleef High Traffic & Convenience live op het InnovationLAB met onder andere Happy Italy die laat zien hoe hun snelle keuken werkt.

Tickets met korting t/m 31 december

Horecava is de grootste, innovatieve en inspirerende vakbeurs in Nederland voor horecaprofessionals in de foodservice industrie en is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur, van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019 in de Amsterdam RAI. Tot en met 31 december 2018 kost een ticket € 25,-, daarna € 55,- (of gratis op uitnodiging). Het complete programma is in december terug te vinden op horecava.nl.


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl