Fast Casual

Wat franchisenemers moeten weten over Wayback Burgers

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 4 september 2020

Wayback Burgers is een nieuw concept dat op het punt staat grootschalig uit te breiden in Nederland. Maar wat is...

Wayback Burgers is een nieuw concept dat op het punt staat grootschalig uit te breiden in Nederland. Maar wat is Wayback Burgers, waar staat het voor en wat houdt het in om franchisenemer te zijn? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord tijdens de Discovery Day. Uiteraard wordt ook het assortiment uitvoerig geproefd!

“Discovery Day is een fenomeen dat in Amerika al een aantal jaren succesvol wordt georganiseerd”, verteld Daniëlle Leeman, Chief Commercial Officer bij Wayback Burgers Nederland. “Deze ‘dag’ begint om 8:30 uur en duurt tot circa 13:30 uur. De reden dat Wayback Burgers Discovery Days organiseert, is omdat we graag uitgebreid kennis maken met de toekomstige Wayback Burgers franchisenemers. Wanneer je franchisenemer wordt bij Wayback Burgers, word je onderdeel van de familie. De klik met het concept én de organisatie moet wederzijds zijn alvorens we samen besluiten de volgende stappen te zetten.

Een belangrijk onderdeel van de dag is het proeven van het assortiment. Leeman: “Uiteindelijk is het succes van een franchisenemer afhankelijk van de passie voor het product. Het credo luidt niet voor niets ‘must love Wayback Burgers, the rest we’ll teach you!’ Wanneer een franchisenemer overtuigd is van het assortiment, dan is het eenvoudiger een nieuwe zaak te integreren in de lokale samenleving.”

Wayback Burgers is in 1991 opgericht en na succesvolle groei in Amerika is het merk sinds 2009 een internationale franchiseformule geworden. Het resultaat is een consistente groei van het franchisesysteem, zelfs in de economische crisis tussen 2008 en 2015. Ook nu tijdens de invloed van COVID-19 groeit het aantal nieuwe restaurants van en interesse in Wayback Burgers. Inmiddels heeft Wayback Burgers 185+ locaties geopend in 38 landen en zijn er nog 500 in ontwikkeling.

De Discovery Days worden op elke eerste vrijdag en laatste zaterdag van de maand georganiseerd in de Europese flagship store in Breda. De eerste geplande Discovery Day is op vrijdag 4 september 2020. Meld je hiervoor aan bij Daniëlle Leeman via dleeman@waybackintl.com.