Fast Casual

Diego’s opent locatie in Scheveningen

Aangeboden door: De Buik Food Marketing Agency
dinsdag, 7 juli 2020

Begin augustus opent Diego's een horecastand in de nieuwe Foodhallen in Scheveningen. Ook tijdens een dagje strand weet je nu dus waar je moet zijn voor de goede burgers van Diego's.

De Foodhallen in Scheveningen worden nu gebouwd aan het einde van het strand (richting het Zwarte Pad). Je kunt er straks terecht voor eten van over de hele wereld. Ook komt er een centrale bar en een podium voor liveoptredens en natuurlijk mag Diego’s daar niet ontbreken.

“We hebben altijd al een tweede vestiging willen openen”, aldus Diego Buik. “In februari bestonden we een jaar, en het plan was om meteen uit te breiden. Sinds de opening van Diego’s aan de Kop van Zuid zitten we altijd vol; het concept vraagt gewoon om groei.” Het coronavirus zorgde voor wat vertraging, maar sinds vorige week is de kogel door de kerk. “De Foodhallen wilden ons nog steeds erg graag hebben.”

Eigenaar Diego Buik - Horecava
Diego’s Scheveningen wordt precies wat we van de burgerbakkers gewend zijn, maar het wordt geen exacte kopie van de grote broer in Rotterdam. “De speciale burger: Bugles the night away, die wordt overgoten met kaassaus, is bijvoorbeeld niet zo handig te eten op het strand”, lacht Diego. Het concept blijft dus hetzelfde, al zullen bepaalde burgers speciaal voor een vestiging worden gemaakt. En al draait het vooral om de burgers, ook in Scheveningen kan straks een appetizer of dessert worden besteld. Diego: “Het grootste verschil is de zaak zelf. In Scheveningen is het een echte foodstand en kun je je burgers afhalen om op het strand op te eten. Voor een echte avond uit, met cocktails of een biertje erbij, kun je het beste in Rotterdam terecht.”

Diego's Lekkerste burgers - Horecava
De zaak krijgt wel dezelfde uitstraling als Diego’s Rotterdam. Sinds 12 maart heeft Diego’s de huisstijl een flinke update gegeven. Ook komen de herkenbare met leer beklede barbladen, graffiti en look en feeling uit Rotterdam terug in de Scheveningse stand.

Dine in or out

Het idee van een burgerstand komt overigens niet geheel uit de lucht vallen. Toen Diego’s ruim een jaar geleden opende in Rotterdam, waren zij ook gebouwd als foodstand. Ze serveerden hun burgers in papieren doosjes, bijvoorbeeld. “We merkten dat gasten dat niet helemaal begrepen; je kreeg een papieren doosje, maar nam wel plaats in een mooie, afgewerkte omgeving met tafels en stoelen. Daarom zijn we overgestapt op dine-in en hebben we borden en bestek aangeschaft.” Diego is blij dat hij die foodstand-droom nu alsnog kan waarmaken. En wij eerlijk gezegd ook!

Diego's Burger - Horecava