Deelnemers HANOS Gouden Kokmuts 2019 bekend

Aangeboden door: Horecava
maandag, 24 september 2018

Amsterdam, 24 september 2018 - De acht deelnemende teams, die op 7 januari 2019 strijden om de HANOS Gouden Koksmuts, zijn bekend. De 58ste editie van de spannende wedstrijd voor brigades van toprestaurants, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava ( 7 t/m 10 januari 2019) in RAI Amsterdam. 

Welke keukenbrigade is het meest stressbestendig en creatief met de ingrediënten die zij ter plekke aangereikt krijgen?

De chefs-koks die begin volgend jaar zullen concurreren om de HANOS Gouden Koksmuts 2019 zijn:

• Marco van der Wijngaard van Restaurant ’t Amsterdammertje*
• Jozua Jaring van Ratatouille Food and Wine*
• Pascal Duvivier van Bridges Dining*
• Tommy Janssen van Restaurant Bentinck
• Matthijs Mulder van De Bloemenbeek*
• Vincent van der Zalm van Restaurant Parkheuvel**
• Andre van Alten van Restaurant La Provence*
• Jonathan Zandbergen van Hotel & Restaurant Merlet*

Alle chefs worden ondersteund door twee souschefs.

Duurzaamheid als rode draad

Het strijdtoneel is de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie. Het wedstrijdkoken vindt plaats in een spectaculaire setting in de Gilde Arena. De rode draad van het Nationale Kampioenschap is duurzaamheid iets wat bij de Horecava zeker niet te missen valt. Het team kookt diverse gerechten met een black box waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Dé ultieme test voor de vaardigheden van de teamleden op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit. De winnende brigade gaat niet alleen met de HANOS Gouden Koksmuts naar huis, maar ook met mooie prijzen.

Organisatie

De wedstrijd om de hoogste onderscheiding voor Nederlandse koks wordt tot stand gebracht door het Gastronomisch Gilde en is mede mogelijk gemaakt door HANOS Internationale Horeca groothandel. Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie. Ga voor meer informatie naar www.gastronomischgilde.nl.


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl