De Verspillingsfabriek – van verspilling naar soep

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 22 mei 2018

De Verspillingsfabriek is in 2016 opgericht om te laten zien dat we van reststromen weer prima kassastromen kunnen maken. Ze redden groenten in de keten van verspilling en maken er met chefs heerlijke verse soepen & sauzen van voor de professionele markt.

Maar liefst 1/3e van al het voedsel dat we voor menselijke consumptie produceren verspillen we, 50% veroorzaken we thuis, de andere 50% in de keten. Het gaat dan met name om groenten die te klein, te groot, te bont en misvormde zijn, maar ook aan snijverliezen zoals de kopjes en kontjes van tomaten. Deze groenten zijn prima voor vele heerlijke producten, wat de Verspillingsfabriek aantoont.

Waarom De Verspillingsfabriek zo goed bij Fast Casual on the Move past, legt Fredrikke van Helden als volgt uit. “Een kom verse soep is letterlijk en figuurlijk hot! Je ziet steeds meer soepconcepten opkomen. Of het nu om een goed gevulde groentesoep gaat in de vorm van een soupsmoothie of een kop dampende bouillon. Groentesoep is dé manier om op lekkere wijze aan je dagelijkse portie groente te komen en jezelf daarmee te verwennen. Waar je ook bent! Soep leent zich bij uitstek voor on-the-move concepten in een handige to-go verpakking.”