Bresc steunt horecaondernemers met kookvideoplatform

Aangeboden door: Bresc B.V.
donderdag, 19 november 2020

Bresc levert haar koelverse producten voor een groot deel aan de horeca. Zij hebben het tijdens deze tweede coronagolf moeilijk en dus heeft Bresc besloten om de gehele horeca te ondersteunen. Belangeloos, ongeacht of ze Bresc-klant zijn.

Bresc doet dit door iedere horecaondernemer de gelegenheid te geven om de bereiding van drie gerechten te laten filmen. De filmpjes plaatst Bresc op een kookvideoplatform. Op deze manier kunnen horecaondernemers foodboxen verkopen die consumenten thuis zelf kunnen afmaken aan de hand van de video’s.

‘Geheel belangeloos, dat is nogal een statement?’

“Bresc haalt een groot deel van haar omzet uit de horeca. Gaat het met hen goed, dan gaat het met ons goed. Dus toen we dit bedachten, hebben we besloten om het voor alle horecaondernemers toegankelijk te maken. Of ze nu klant van Bresc zijn of niet. We moeten samen door deze tijd heen komen. Dit is een tijd van samenwerken!” We spreken Aart de Geus, commercieel manager van Bresc, over het nieuwe kookvideoplatform van Bresc ‘ikkookthuis.nl’.

‘Er is vast bewust gekozen voor het filmen van gerechten. Waarom?’

“We hebben nagedacht hoe de horeca contact kan houden met haar klanten en een goede marge kan maken op afhaalmaaltijden in deze tijd. Zo kwamen we bij de filmpjes. Op die manier houden ze contact, al is het maar door het filmen, en kunnen ze meer marge maken. Een foodbox is sneller in elkaar te zetten, dus op die manier kun je sneller werken en meer klanten bedienen.”

“Een aantal horecaondernemers doet dit al, maar het merendeel heeft geen keuken die leent om de bereiding van maaltijden te filmen. Die hebben wij wel, en onze marketingafdeling is gewend om maaltijdbereidingen te filmen.”

‘Waarom alle filmpjes op één kookvideoplatform en niet alle ondernemers de filmpjes geven?’

“Daar hebben we ook nog over nagedacht, maar wij zijn van mening dat heel veel restaurants op één site weer positief werkt als de horeca weer open mag. Consumenten gaan toch ook kijken wat andere restaurants als gerechten hebben gefilmd. Als dat er lekker uitziet, denken we dat consumenten, als het weer mag, ook daar eens gaan eten. Op die manier helpt het kookvideoplatform ook nog na alle coronaperikelen om de omzet te stimuleren.”

“Daarnaast hoeven de ondernemers nu zelf geen moeite te doen om de filmpjes op hun site te zetten. We nemen ze echt al het werk uit handen. Tot slot zijn wij van mening dat bezorgen nog een lange tijd blijft, ook na Corona. Het is voordeliger dan uit eten gaan en een prima alternatief. Door alle filmpjes op één platform te plaatsen behoudt het ook in de toekomst waarde voor de deelnemers.”

‘Wat is nu de winst voor Bresc bij deze actie?’

“Naamsbekendheid en laten zien dat Bresc de moderne chef ondersteunt, altijd. Niet-klanten mogen dus ook komen koken én iedereen die hier komt om te koken hoeft niet per se met Bresc producten te koken. Dat zou natuurlijk onverstandig zijn … (glimlach) maar nee het hoeft echt niet. Natuurlijk hopen we dat chefs die nog nooit met onze producten gekookt hebben de volgende keer een product van Bresc gebruiken. Maar primair doen we dit om de sector te ondersteunen. We hebben de middelen, ruimte en de mensen. Dus waarom niet?”

‘Stel nu dat het een groot succes wordt, kunnen jullie dan wel alle aanvragen aan?’

“Ja, die gedachte was ook al bij ons door het hoofd geschoten. Ondanks dat wij in deze tijden ook heel erg goed moeten opletten hoe we met onze budgetten omgaan en moeten bezuinigen, vinden we dit zo leuk om te doen, dat we desnoods de hulp inroepen van studio’s met een professionele keuken. Maar zo ver is het nog niet. Voorlopig kunnen we iedereen die zich aangemeld heeft en momenteel nog aanmeldt zelf filmen, maar we hebben al een back-up-plan klaar staan.”

‘Wat moeten ondernemers doen die dit lezen en ook graag mee willen doen?’

“Ondernemers die ook graag een aantal gerechten willen laten filmen kunnen een mailtje sturen naar ikkookthuis@bresc.com. In dat mailtje moeten ze hun telefoonnummer vermelden, dan nemen wij contact met ze op om ze in te plannen. Ze krijgen dan een bevestigingsmail met alles waar ze rekening mee moeten houden, waar ze moeten zijn en wat ze wel en niet mogen doen. Want uiteraard hebben we alles corona proof opgezet!”